Đorović: Pobedu posvećujemo Bunjvrčeviću. Bio je veliki čovek!

> 10:58

Selektor mlade reprezentacije Goran Đorović posvetio je pobedu nad Rusijom i plasman na Evropsko prvenstvo preminulom Goranu Bunjevčeviću, nekadašnjem sportskom direktoru Fudbalskog saveza Srbije.

Dalić: Raspad sistema!

"Ovu pobedu, verujem i plasman na Evropsko prvenstvo, jer ostala je samo teorija, posvećujemo pokojnom Goranu Bunjevčeviću, velikom čoveku i sjajnom direktoru, osobi koja će zauvek biti u našim srcima. U njemu smo od prvog dana imali veliku podršku i zajedno smo mnogo toga prošli. Ovog uspeha ne bi bilo bez njega koji nas je doveo i omogućio da se danas svi radujemo", rekao je Đorović u Nižnjem Novgorodu.

Mlada reprezentacija Srbije je u utorak pobedila Rusiju posle preokreta sa 2:1 i ostvarila osmi trijumf u isto toliko utakmica u kvalifikacijama za kontinentalni šampionat.

"Čestitke momcima, pokazali su kako se bori za dres Srbije, i ne samo u ovom meču, već tokom celih kvalifikacija pokazali su timski i individualni duh, karakter vredan velikih rezultata. Za njih nema izgubljene lopte, duela, spremni su da padnu i odmah se dignu, da se bore do poslednjeg daha. Tako je bilo i sada kada su se vratili iz minusa. Odigrali smo dobru utakmicu protiv velikog protivnika", kazao je Đorović.

On je pozvao na oprez u preostale dve utakmice koje će se igrati u oktobru.

"Želimo do kraja da budemo na visini zadatka, ja kažem uvek u skladu sa zahtevima koje traži dres Srbije. Svako ko obuče ovaj dres mora biti svestan njegove težine, a ovi momci to znaju. Zato se i raduju", rekao je Goran Đorović.

Evropsko prvenstvo održaće se sledeće godine u Italiji i San Marinu.

JOŠ SPORTA:

Gaćinović: Krstajić mi se nije ni javio!

"Kralj" imenovao favorite za prsten

Kovačević: Zašto ne bismo uzeli zlato?

Šta raduje Saleta i ko ne da loptu nikome?