Tačno pet godina od zlata - pa da se prisetimo!

> 14:37

Na današnji dan, te 2013. godine, omladinska reprezentacija Srbije je postala evropski šampion u fudbalu. 

Stigla zvanična potvrda, Inter dobio veliko pojačanje!

Tog 1. avgusta 2013. godine Ljubinko Drulović je sa svojim igračima osvojio U19 Evropsko prvenstvo u fudbalu. Rival naših "Orlića" u finalu je bila Francuska a golom Andrije Lukovića u 57' smo stigli do zlatne medalje. 

Srbija je u pomenutom finalu sa Francuzima pre pet godina nastupila u sledećem sastavu: Rajković, Golubović, Antić, Filipović, Veljković, Milinković-Savić, Pavlovski (od 90+2 Urošević), Luković (od 68' Meleg), Maksimović, Đurđević (od 88' Ožegović), Mitrović. 

A ovo je bio kompletan igrački kadar koji je branio boje Srbije na Evropskom prvenstvu:

Predrag Rajković, Stefan Čupić, Petar Golubović, Slobodan Urošević, Nikola Antić, Aleksandar Filipović, Miloš Veljković, Sergej Milinković - Savić, Dejan Meleg, Marko Pavlovski, Andrija Luković, Mijat Gaćinović, Milan Vojvodić, Nemanja Maksimović, Ognjen Ožegović, Uroš Đurđević, Aleksandar Mitrović i Aleksandar Čavrić.

Ovaj tim je predstavljao samo početak onog najvećeg uspeha koji je usledio - šampioni sveta 2015. godine pod palicom Veljka Paunovića. 

Danas je pe godina od kada je Srbija postala evropski prvak do 19 godina a titulom prvaka sveta iz te generacije mogu da se pohvale i Predrag Rajković, Miloš Veljković, Sergej Milinković-Savić, Mijat Gaćinović i Nemanja Maksimović. 

U međuvremenu se dosta toga promenilo, veliki broj igrača koji je otišao u inostranstvo morao je da se vrati u domaći fudbal i rehabilituje karijeru, a potom ponovo krene u pečalbu. Svakako da se u najuspešnije igrače pomenute generacije ubrajaju:

Aleksandar Mitrović (Fulam), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt), Nemanja Maksimović (Hetafe), Miloš Veljković (Verder Bremen), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), a pojedinci i dalje pokušavaju da nađu svoj put na fudbalskoj sceni.

Evo ovde se možemo podsetiti pobedonosnog gola:

JOŠ SPORTA:

Džile produžio ugovor

Grbić okupio "Plavu četu"

Zvezda "popunjava rupe"

Kobi očaran Tejtumom