Tošić: Teško mi je kada vidim kako Hrvati prolaze

> 10:51

Tošić je pričao o Mundijalu, atmosferi, detaljima, utakmici protiv Švajcaraca i odluke selektora da ga ne uvrsti u tim protiv Brazila.

Preokret u slučaju "Boaći"

„Ne bežim od odgovornosti da kažem nešto. Nisam od onih koji će reći ne mogu, nemam vremena i slično. Prvi cilj pred put u Rusiju bio nam je da prođemo grupu. Nismo uspeli“

O realni dobetima "Orlova" na Mundijalu?

„Bili smo blizu osmine finala i žalićemo godinama za tom šansom, kao što smo žalili i posle Južne Afrike. Gledajući kvalitet svakog igrača, klubova u kojim igramo, reprezentacija koje su prošle grupu, morali smo i mi“

Atmosfera?

„Atmosfera je bila korektna. Nije bilo većih nesuglasica i svađa s obzirom na to da smo bili mesec dana zajedno“.

Utakmica protiv Švajcarske?

„Ako već nismo mogli da pobedimo, morali smo da sačuvamo nerešen rezultat. Ispali smo naivni. Mnogo nas je poremetio nerešeni rezultat između Brazila i Švajarske. Taj bod koji su oni osvojili bio je ne očekivan“.

Srpski reprezentativac je odlučio da ne faulira Šaćirija malo pre nego što je ovaj postigao gol koji nas je eliminisao sa Mundijala. Evo šta on ima da kaže o tome.

„Mnogo se pričalo o tome. Jednostavno, ko gleda fudbalski, ko se razume u fudbal, nedopustivo je da budem sam na sredini terena. Mislio sam da će Bleki (Nikola Milenković, prim. aut.) imati taj pas. Iznenadio sam se da je lopta prošla, krenuo sam u trk sa njim, mislio sam do poslednjeg momenta da ću ga stići blokirati udarac. Nažalost, nisam uspeo. Možda sam mogao da ga rušim na 16-18 metara, da dobijem crveni, a da oni daju gol iz slobodnog udarca. Lako je sada pričati, na terenu je bilo teško doneti odluku. Sad, ne tražim neko opravdanje, morao sam sprečiti gol. Krivac sam i snosim odgovornost. Žao mi je, kažem opet, morali smo svi biti pametniji u nekim da tim momentima“.

Posle utakmice sa Švajcarskom nije bilo spavanja.

„Nama igračima je mnogo teško pao poraz, ostali smo do šest-sedam sati ujutru i tugovali. Nismo mogli da se pomirimo da smo izgubili, pogotovo što je srpski narod očekivao pobedu iz više razloga“.

Nakon toga je usledio sastanak koji je sazvao Kolarov.

„Svako je rekao šta je imao, bilo nam je teško posle poraza, utučeni, besni, razočarani. Bio je sasvim običan sastanak kao u svakoj ekipi. Pitali smo se gde smo pogrešili, zašto smo izgubili. Samo mi igrači znamo koliko nam je bilo teško. Ostvarili smo mnogo uspeha u klubovima, a Srbija je nešto posebno. Greše svi kad kažu da se ne trudimo, da se ne borimo dovoljno. Još više nam je više teško kada vidimo kako Hrvatska pobeđuje i donosi radost svom narodu“.

O tome što nije počeo protiv Brazila.

„Pred Brazil nisam znao da neću igrati, niti mi je selektor nešto rekao. On je taj koji bira sastav, koji snosi odgovornost, bilo pobedili ili izgubili. Nisam ja Ramos, pa da mi je zagarantovano mesto u timu. Jesam bio razočaran, kao i svaki igrač kad ne igra, to je prirodno“.

O tome da su Bane i on trebali da dobiju mesto startera pre Milenkovića i Veljkovića.

„Mnogo volim Veljkovića i Milenkovića. Oni su budućnost našeg fudbala, dobri su momci, pošteno su radili i borili se za mesto kao svaki igrač. Moje je mišljenje da je trebalo da igramo Bane i ja. Ne znam da li bismo pobedili, ali sigurno je da imamo u nogama milion takmih utakmica i da bismo znali kako sa Brazilcima“.

O budućnosti u reprezentativnom dresu.

„Rekao sam već, ako budem potreban Srbiji, ako misle da mogu da pomognem, tu sam, uvek! Ne mislim da je prošlo vreme nekim igračima. Pogledajte druge reprezentacije. Ignaševič ima 38 godina, dogurao je do četvrtfinala i bio jedan od najboljih, Pepe i Fonte imaju 36, Silva i Miranda po 34. Igrače treba birati po onome što mogu da donesu, a ne po godinama. Sve u svemu, ostaje žal na kraju, mogli smo, a nismo, i to će nas pratiti do kraja života“

JOŠ SPORTA:

Iguain prelomio

Srbi tresu mreže na pripremama

Kurtoa zabrinuo navijače Čelsija!

Azar se oprostio od Čelsija!?