Rastavac: Sada smo fokusirani na našu igru, ranije smo sebi bili najveći problem!

> 15:47

Milan Rastavac pomoćnik selektora je izjavio da Kostarika ne sme da se potceni i da zaslužuje respekt. 

Ovoliko treba izdvojiti za Mitra!

"Kostarika je tim koji ima dobru gustinu u sredini terena i svi slobodni prostori su, najviše i najčešće, po bočnim pozicijama. Igraju agresivno, pokušavaju da oduzmu loptu, i to što bliže protivničkom golu", rekao je Rastavac novinarima u kampu nacionalnog tima u Svetlogorsku uoči meča protiv Kostarike u nedelju.

Rastavac je potom dobio pitanje da prokomentariše poraze od Engleske (0:2) i Belgije (1:4).

"To nisu bile takmičarkse utakmice. Svi koji su došli na Svetsko prvenstvo zaslužiju respekt i poštovanje. Ne postoji šansa da potcenimo Kostariku, niti bilo kog drugog", rekao je Rastavac, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Takođe je dodao zanimljivu opasku vezanu za prethodna učešća na Mundijalu

"Mi smo sebi znali da budemo najveći protivnik. Zato smo sada najviše fokusirani na sebe, na našu igru. Mi smo sebi najbitniji i naš takmičarski ambijent unutar tima jeste da mi pokažemo da smo takmičari u svakom minutu svake utakmice. To je ono čemu težimo. Kvalitete i mane protivnika, naravno, uzimamo u obzir", rekao je Rastavac.

Reprezentacija Srbije sutra u prepodnevnim satima ima još jedan trening u Svetlogorsku, a onda odlazi u Samaru, gde je 17. juna očekuje duel sa Kostarikom od 14.00. 

JOŠ SPORTA:

Škuletić u Francuskoj

De Hea bi mogao u Real za 113 miliona evra

Uhapšen Zdravko Mamić

Partizan će igrati Evrokup!