Krstajićev spisak bez iznenađenja

> 13:55

Mladen Krstajić i srpska kuća fudbala ispunili su proceduru i „licencirali“ maksimalan broj igrača od kojih će najboljih 23 putovati na Mondijal, ali izbor nisu publikovali.

Strazburov zlatni trijumf, PSŽ pogurao Ren u Ligu Evrope, Tuluz se još nada ostanku

"Dogovorili smo se u savezu da ne pričamo o imenima dok ne objavimo definitivni spisak od 23 igrača, možda i 25 ako odlučimo da toliko ide u Austriju. Nema iznenađenja, imamo to što imamo. DOdali smo neke mlade igrače koji bi u narednom periodu trebalo da se priključe A timu", rekao je Krstajić za "Sportski žurnal". 

Potencijalne zamene moraju da budu spremne kao da će igrati na Mondijalu:

"Mnogi reprezentativci imaju dugu sezonu i puno utakmica, premoreni su. Matić, Luka Milivojević, Mitrović igra non-stop, Kostić, Kolarov, Sergej Milinković-Savić... Nećemo u Austriji imati ne znam kakve sad kondicione pripreme, to će biti neki taktički treninzi... Više treninzi oporavka nego... To su pripreme, ali, ne u bukvalnom smislu, više je osvežavanje igrača. Matiću, Ivanoviću, Luki, sada posle napornih sezona odmor više prija nego trening..."

Ipak, selektor je otkrio da su na spisku povređeni bivši kapiten Branislav Ivanović i Matija Nastasić, za koga je pre nekoliko dana sportski direktor tima Goran Bunjevčević rekao da neće biti spreman za turnir.

"Bane se oporavlja, razgovarao sam i sa Matijom i verujem da će i on biti spreman za okupljanje". 

JOŠ SPORTA:

PAOK osvojio Kup

Real tresao mrežu Selte šest puta

Svako je krojač svoje sudbine, a Interova može da bude bez LŠ

Marko Nikolić predvodi Videoton do nove titule