Selektor Srbije dao opširan intervju grčkoj „Gazeti“

Krstajić: U Rusiji bih, da mogu, prvo poveo Vidića

> 19:54

Selektor Srbije Mladen Krstajić rekao je u intervjuu za grčku Gazetu da je atmosfera ključni faktor za uspeh "orlova" na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Krstajić je pre nekoliko meseci imenovan za selektora Srbije kao naslednik otpuštenog Slavoljuba Muslina, čiji je bio asistent tokom kvalifikacija. Mnogi ga kritikuju što je ostao pošto je Muslin otpušten, a osporavaju njegovo imenovanje na mesto selektora zbog nedostatka iskustva.

Šta mislite koliko Piksi zarađuje u Kini

- Želim da bude jasno da me u stručni štab Srbije nije doveo Muslin. Došao sam na poziv sportskog direktora Gorana Bunjevčevića i predsednika FSS Slaviše Kokeze. Mislim da sam ozbiljan i odgovoran. Sigurno ne bih preuzeo posao da nisam siguran da mogu da uradim nešto dobro. Imam dosta samopouzdanja, verujem u sebe, svoje znanje i sposobnosti. Mislim da isto važi i za moje kolege. Mi ćemo učiniti sve što možemo za uspeh reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu - rekao je Krstajić.

Srbija je posle osam godina zablistala u jednom kvalifikacionom ciklusu i konačno stigla do velikog takmičenja.

- Sam plasman u Rusiju je veliki uspeh, ali ćemo se potruditi da ostavimo najbolji mogući utisak. Igraćemo za naš narod, za Srbiju. Želimo da im donesemo radost. Imali smo odličnu atmosferu u timu, podršku Saveza, navijači su bili na našoj strani i to nam je korak po korak olakšalo posao. Nismo bili zabrinuti, svaki meč je bio poseban, izvukli smo najbolje iz toga i prošli dalje - dodao je selektor.

Iako je reprezentacija Srbije prepona talentovanih igrača, prema mišljenju Krstajića nisu individualci ti koji će biti ključni za dobar rezultat u Rusiji.

- Potrebni su nam disciplina, dobra odbrana, posed, strast. Sve od navedenog, ali najvažnija je dobra atmosfera. Ako je okruženje dobro, sve prethodno navedeno će doći. Moramo biti jedinstveni, biti tim i dati igračima veliku podršku - rekao je Krstajić.

Ipak, Krstajić bi u Rusiju rano poveo jednog bivšeg saigrača iz selekcije koji je takođe u igračkoj penziji.

- Nemanju Vidića. On je neosporno kvalitetan igrač, borac, lider.

Među igračima koji bi mogli da se posebno istaknu u Rusiji je Sergej Milinković-Savić.

- Ima ogroman potencijal, koji se razvio u Laciju i Italiji, u mladoj reprezentaciji i tokom turneje u Aziji. Njegov napredak ide u pravom smeru i očekujemo od njega da u budućnosti bude lider reprezentacije. Pored sjajnih igara na terenu, on je i izuzetno zreo i ozbiljan. Njegov karakter mu je mnogo pomogao - smatra selektor.

Napad je posebno ranjiva tačka u timu Srbije, ali obećava sjajna forma Aleksandra Prijovića u dresu PAOK, u kojem je ostao uprkos bogatoj ponudi iz Kine.

- Prijović je ostao zato što želi da igrao gde mu se dopada. Najvažnija stvar za njega i svakog drugog igrača u reprezentaciji je borba. Pred nama je Svetsko prvenstvo i mi ga pratimo - rekao je Krstajić koji nije otpisao ni štopera Olimpijakosa Jagoša Vukovića koji je u januaru prešao na pozajmicu u italijansku Veronu. - Napravio je dobar izbor, jer je otišao negde gde bi igrao. Nije igrao u Olimpijakosu, a najvažnija stvar za igrača je vreme provedeno na terenu. On je vrlo dobar igrač, pažljivo ga pratim zbog SP.

JOŠ SPORTA: 

Račić: Da napravimo što veću bodovnu razliku!

Krajinović i Džumhur u polufinalu Dubaija

Nejmar završio sezonu, tri meseca van terena!

I Mbape povređen!?

Alimpijević pred Malagu: Tražimo put za povratak na pobednički kolosek