Počeo rat - Ronaldo VS UEFA

> 09:17

Kristijano Ronaldo sinoć je isključen na gostovanju Juventusa Valensiji čini se posle običnog duela. Mediji i javnost su već počeli da "zakuvavaju" priču kako je UEFA kivna na Portugalca zato što se ovaj nije pojavio na svečanoj ceremoniji u Monte Karlu.

Obradović saopštio spisak za Sloveniju

Fantastični sudije svetskog glasa - Brih je na insistiranje svom pomoćnika isključio Ronalda, navodno je povukao za kosu Murilja. Na snimku se vidi da mu je to bila namera, tačnije da natera štopera da ustane, od početka je bilo mnogo tenzije i provokacija.

"Skupo ćete platiti ove suze", napisala je Kristijanova sestra Katja Aveiro, a bliski Ronaldov prijatelj, španski novinar Edu Aguire kaže da ga nikad nije video tako besnog.

"Samo je rekao da oseća strašnu nemoć, da ovakvu nepravdu nikada nije doživeo", kaže Aguire.

"Ništa nisam uradio", plakao je Kristijano na "Mestalji" kada je video da je isključen, pri izlasku sa terena, tešio ga je Pavel Nedved koji je na poluvremenu sačekao Briha i saopštio mu da je zgađen njegovim odlukama.

Čovek koga smo dobro upamtili protiv Švajcaraca je onda tek izgubio konce, u nastavku je svirao dva sumnjiva penala, jedan za Juventus i jedan za Valensiju, njemu jednostavno nije bilo mesto na "Mestalji".

Što se tiče predstojećih koraka UEFA, koja se može odnositi samo na određivanje kazne, a ona je dva meča, što bi značilo da Kristijano propušta "Old Traford", ali bi mogla da bude i tri, ako se uz isključenje prikači i nasilničko ponašanje.

U Juventusu će uložiti žalbu, tražiće da se pregleda snimak, u tom slučaju, ako bi ona bila usvojena, propustio bi samo Jang Bojse, ali se Italijani, makar prema informacijama iz njihovih medija tome ne nadaju.

Sve u svemu, još jedan pokazatelj da je UEFA odbijanjem da prihvati VAR već ove sezone, pokazala o kakvoj se organizaciji radi, pribavila alibi, a šta će se tek dešavati tokom proleća ne smemo ni da zamislimo...

JOŠ SPORTA:

Ronaldo pocrveneo na debiju, da li je Brih bio prestog?

Partizan loš pred "večiti derbi"

Kari, Harden, Durent, Džejms i Jokić u petorci?

Kakav tata takav sin!