Dule Savić: Mnogi u Evropi ne znaju da je Zvezda bila šampion

> 16:17

Dušan Savić izjavio je da je učešće Crvene zvezde u LŠ prava prilika za klub, Srbiju i Beograd da se pošalje pozitivna slika Srbije u svet.

Grbić: Napad na Ruse iz svih oružja!

Legendi Zvezde je drago što će se za ovaj klub ponovo čuti u Evropi.

"Liga šampiona je sjajna prilika za Crvenu zvezdu, Beograd i Srbiju da budu prisutni na pravoj evropskoj sceni, da pokažemo ko smo i kakvi smo. Verujem da ćemo se predstavite u pravom svetlu u svim aspektima", rekao je Savić.

Takođe vidi mogućnost da se "ofajde" i grad i država.

"Srbija i Beograd mogu da iskoriste dolazak inostranih navijača, posebno što će dođe novac u zemlju. Oni će doći i da troše". 

Prema njegovim rečima, lepo je kada se u Evropi priča o dobrim stvarima iz Srbije i Crvene zvezde, kao što je sada momenat. 

"Pričaće se da Zvezda ima dobar tim i da je ponovo među najjacima, kao i podsećati da je bila šampion Evrope i sveta, a mnogi u Evropi to verovatno ne znaju. Beograd će biti domaćin navijačima Napolija, PSŽ i Liverpula, tako da će oni doći da uzivaju u našem gostoprimstvu, hrani i provodima, ali i da vide ambijent na stadionu kakav ne mogu u svojoj zemlji". 

Za Zvezdine rivale u C grupi kaže da su favoriti protiv kluba u kome se proslavio, ali da to ništa ne mora da znači. 

"Sva tri tima su u određenoj prednosti u odnosu na Zvezdu, imaju velikih i skupih igrača iz jačih liga. Ipak, ne sme da se zaboravi da je Crvena zvezda jedinsvena i kada se napuni "Marakana" ambijent podigne igrače i da im kvalitet više. Siguran sam da se nece predati, možda je dobro što Zvezda ima ulogu autsajdera". 

Utakmicu protiv Napolija poželeo je da odluči neko od Zvezdinih napadača. 

"Nikad se nisam bavio prognozama, neka reši neko iz Zvezdine navale, ali utakmica nosi puno iznenađenja. Primer nam je i duel u Salcburgu, Pavkov je ušao u igru i odlučio. Teren je jedino merilo i sve će pokazati", zaključio je legendarni golgeter. 

Utakmica između Crvene zvezde i Napolija igra se sutra na stadionu "Rajko Mitić" od 21 čas.

JOŠ SPORTA:

Napolitanci sleteli, euforija raste! (FOTO) (VIDEO)

Kada spojite mnogo žena i fudbal dobijete poznato ime - Marko Borijelo

Zvezda "juri" ono što Partizanu nikada nije pošlo za rukom!

Alegri sklapa puzlu - još dvojica za "drim tim"