Milojević: Zasluženo ili ne, ali mi smo u Ligi šampiona

> 09:35

Zvezda igra Ligu šampiona!

Džaja: Ovo je veliki uspeh

Trener crveno-belih Vladan Milojević, smatra da se Zvezda vratila tamo gde joj je i mesto - u Ligi šampiona.

"Jako veliki uspeh. Verovali smo sve vreme. Vratili smo Zvezdu gde pripada, iako toga možda još nismo svesni. Da li smo zasluženo ili nezasluženo, nije toliko bitno, bitno je da je Zvezda posle mnogo godina ušla u Ligu šampiona. Apsolutno svi zaslužuju ovo, od navijača, uprave, stručnog štaba, a najveće zasluge idu igračima koji su pokazali karakter i koliko vole ovaj klub", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Salcburgu.

O utakmici i protivniku.

"Bilo je izuzetno teška utakmica. Protivnik je fantastičan, koji ima sistem i način igre, koga smo se pribojavali. Ne odustaju od svog plana. Jednostavno, nismo bili ti na poluvremenu i bili smo dužni. Igrači su to uradili i čestitam im i hvala im za lepe trenutke", kazao je Milojević.

O ambijentu.

"U životu je najgora stvar kada nekome probudite emocije. Možete i da pogrešite, ali je jako teško kad nekom probudite emocije i onda nema dalje. Mislim da smo navijačima probudili emocije i veru. Ceo region sa nama. Mnogo poruka sam dobio iz Grčke, sa Kipra, koliko ljudi vole Crvenu zvezdu... Momci su to uradili rezultatima, igrom i borbenošću i nema nazad. Bilo je bitno da mi njih probudimo a oni nama priređuju nešto što ne možete da kupite. Mnogo je Zvezda propatila godinama unazad. Drago mi je da je ova generacija bar donekle povratila dostojanstvo jer je Crvena zvezda ipak veliki klub", rekao je Milojvić.

O utakmicama u Ligi šampiona.

"Pokazali smo da imamo kontinuitet. Ulazimo u sam krem evropskog fudbala. Možda nismo svesni, videćemo na žrebu. U ovom trenutku je Beogradu, Zvezdi i Srbiji potrebno da dodju veliki klubovi. Nadam se da će to biti spektakl za sve nas", rekao je Milojević.

Zvezdu danas očekuje žreb od 18 časova.

JOŠ SPORTA:

Od uprave delijama stiže poklon - Ričmond Boaći

Ovako izgledaju šeširi - Koga želite u Zvezdinu grupu?

Partizan poražen - Pejdž i Lendejl najbolji

Živković ni na nebu ni na zemlji