Austrijska policija: Mnogi navijači Zvezde ne dolaze zbog fudbala

> 11:37

Iako je prema pravilima UEFA Zvezdi sledovalo 2.800 karata, austrijski šampion je obezbedio crveno-belima svih 7.200 mesta na rasprodatoj južnoj tribini Red Bul arene.

Murinjo: Svi moraju da me poštuju

Lokalna policija je pod punom pripravnošću zbog dolaska Srba, a zvaničnici ističu da su upoznati kako "Srbi drugačije slave fudbal sa južnjačkim mentalitetom".

Austrijanci ističu da su srpski navijači među najbrutalnijim na svetu, a naglašavaju nerede na poslednjem "večitom" derbiju u kojem je povređeno 17 huligana.

"Znamo da mnogi navijači neće doći samo zbog fudbala. Ipak, spremni smo na njih",rekao je portparol salcburške policije Hans Volfgruber

Stoga je policija za obezbeđenje u gradu, oko i na stadionu pokrenula kompletnu logistiku sa helikopterima, policijskim psima i anti-bombaškim specijalcima. 

Čelnici Salcburga očekuju ogromnu gužvu u gradu u sredu, posebno u starom delu gde se očekuje organizovano okupljanje navijača. 

Salcburg i Zvezda igraju u sredu od 21h. U prvom meču u Beogradu nije bilo golova. Pobednik će u Ligu šampiona, poraženi u Ligu Evrope.

JOŠ SPORTA:

Milojević ostaje bez napadača

Novi izostanak iz reprezentacije

Murinjo se oprostio od Mančestera (video)

Primera - Krenula Selta, Bilbao "prokockao" prednost