Degenek: Da vratimo Zvezdu u LŠ

> 15:56

Zvezda i Salcburg su u Beogradu odigrali 0:0. Crveno-beli su uspeli da sačuvaju svoju mrežu pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić". To može da bude veliki kapital pred revanš u Salcburgu. 

Rakitić "zalupio vrata" PSŽ-u

Degenek je prepun samopuzdanja i jedva čeka revanš.

"Mnogo se priča o utakmici u medijima, u kafićima, na ulici, ljudi nas salno pitaju šta mislimo kakav će ishod biti. Od toga ne može i ne treba da se beži, ali u ovom momentu samo Bog zna kako će biti u sredu. Mi ćemo na terenu da 'izginemo', da damo i poslednju kap krvi za svaku loptu ako je to potrebno da bismo došli do pobede, da ostvarimo svoj san. Silno želimo da se cela Srbije raduje sa nama na kraju utakmice, da vratimo Zvezdu tamo gde pripada", izjavio je Zvezdin štoper.

On smatra da je priprema utakmice najvažnija.

"Sada smo bogatiji za iskustvo utakmice u Beogradu. Još bolje ćemo da analiziramo protivnika kako bismo još spremniji istrčali na teren. Njihov vezni red je izuzetno jak i mi ćemo uraditi sve da ih neutrališemo i da im otežamo stvaranje šansi. To neće biti lak zadatak, ali verujem da uz pravu taktiku možemo da uspemo u tome".

Motivacije za pobedu u narednoj utakmici ima na pretek...

"Uoči meča svako je u svojoj zoni, svi se koncentrišemo na sebi svojstven način. Pred sam izlazak na teren šef nam uvek uputi nekoliko rečenica koje imamo na umu tokom cele utakmice. Znamo svi koliki je ulog, svesni smo da su sve oči usmerene ka nama. Ovo će mnogima od nas biti najveća utakmica u klupskoj karijeri i zato je jako važno da se psihički dobro spremimo", konstatovao je Degenek.

Očekuje se da Crvena zvezda ima mnogo svojih navijača u Austriji.

"Nama već sada mnogo znači što vidimo slike redova naših navijača koji čekaju da kupe kartu za utakmicu. Videlo se na prethodnom meču koliko nam je nedostaje podrška sa tribina. Iskreno se nadam da će polovina stadiona biti naši navijači, da će nam dati ogroman vetar u leđa i pomoći nam da zajedno ostvarimo san", priželjkuje reprezentativac Australije.

JOŠ SPORTA:

Pol: Melo i ja možemo da osvojimo prsten

Anćeloti "došao glave" Gatuzu

Oven: Šest ili sedam godina sam mrzeo fudbal

Još jedna medalja za Srbiju - Vekić i Torubarov vicešampioni sveta