Projekcija žreba za plej-of, evo kakva bi bila Zvezdina pozicija!

> 18:25

Evropska kuća fudbala (UEFA) napravila je određene korekcije u sistemu kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope od ove sezone i zbog toga već posle prvih mečeva drugog kola možemo da pravimo projekcije vezane za plej-of.

Niko kao Olga Danilović

Neko će reći da su takve analize nezahvalne jer se u revanš utakmicama može promeniti dosta toga, sa čime se slažemo, ali ima i onih koji vole da vide kakve su projekcije pred žreb koji je zakazan za 6. avgust.

Na osnovu rezultata prvih utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona sklopićemo parove trećeg kola i zatim formirati grupe povlašćenih i nepovlašćenih timova.

Kao i na žrebu za treće kolo i ovoga puta će klub sa većim koeficijentom vući par.

Seltik (31.000) - AEK Atina
Salcburg (55.500) - Škendija
Crvena zvezda (10.750) - Spartak
Karabag (20.500) - Helsinki
Astana (21.750) - Dinamo Zagreb
Malme (14.000) - MOL Vidi

Kao što možete da vidite, Zvezda bi kao nosilac para sa Spartakom imala najslabiji koeficijent i sigurno bi bila nepovlašćena na žrebu za plej-of.

Ovde treba dodati i podatak da će se na žrebu za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona uključiti PSV Ajndhoven i Jang bojs.

Ukoliko uzmemo stvari kako su postavljene u tekstu, 6. avgusta imali bismo sledeću situaciju u odnosu povlašćeni - nepovlašćeni.

Povlašćeni:
Salcburg (55.500) - Škendija
PSV Ajndhoven (36.000)
Seltik (31.000) - AEK Atina
Astana (21.750) - Dinamo Zagreb

Nepovlašćeni:
Karabag (20.500) - Helsinki
Jang bojs (20.500)
Malme (14.000) - MOL Vidi
Crvena zvezda (10.750) - Spartak

Kako je već rečeno, projekcije su pravljene na osnovu rezultata ostvarenih u prvim utakmicama drugog kola kvalifikacija, a valja biti objektivan i reći da ne treba otpisivati Ludogorec i BATE Borisov jer te dve ekipe i pored remija na domaćem terenu imaju velike šanse da eliminišu mađarskog i finskog šampiona.

Rečeno znači da bi određenih promena moglo da bude, pa treba sačekati revanše i videti hoće li se Legija vratiti "iz mrtvih" jer bi u toj konstelaciji stvari i položaj crveno-belih mogao da bude drugačiji.

Kako će izgledati parovi trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a samim tim i njihov poredak na žrebu za plej-of, znaćemo sledećeg četvrtka.

Žreb za plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona biće obavljen 6. avgusta u Nionu.

Izvor: Sportske.net

JOŠ SPORTA:

Bivši igrač Atlante pojačao Cedevitu

Jokan hoće još pojačanja

Zvezda: Imaš kartu - imaš i popust

Nadal: Nikada nisam mislio da je Novak katastrofalan