Monći odlazi iz Rome ukoliko ode i trener?

> 11:21

Roma je loše krenula, uprava je kivna na trenera. Međutim, sportski dirketor Vučice, Monći, stao je iz Di Frančeska i preuzeo krivicu na sebe. 

Ogla i Ivana pobedile, Bojana izgubila

Eusebio De Frančesko će preživeti, čak i da izgubi rimski derbi. Iako se Roberto Donadoni koji je napustio Bolonju posle nekoliko godina pominje kao kandidat, Roma nema rešenje, naime, suočava se sa pretnjom Monćija da će i on otići sa trenerom, iako se pričalo da nisu u dobrim odnosima.

Španac ipak smatra da snosi veći deo krivice od Di Frančeska, da Palota ne bi trebalo da menja trenera jer je on dovodio igrače i da ako odu, treba da odu u paketu. Predsednik to ne želi, sad neki tumače da je ovo izlazna strategija direktora koji ima ponudu Barse, međutim Monći je to demantovao.

I Frančesko Toti je protiv promene trenera, on je navijačima rekao da Roma nema planove o smeni.

A ni ideju ko bi nasledio Di Frančeska, izvori bliski klubu kažu da Konte nije zainteresovan, a i da jeste, Roma nema novca.

Uz to, ako bi smenili sadašnjeg trenera koji je produžio ugovor do 2020. morali bi da mu isplate odštetu, ili bi on jednostavno bio na platnom spisku kluba, zarađuje tri miliona neto, pa sračunajte, do kraja ugovora bi Roma morala da plati više od 10 miliona bruto za trenera koga bi smenili, ili da se nagodi sa njim, što u Italiji uvek ide teško...

Sportske.net

JOŠ SPORTA:

Jokić: Denver će biti odličan odbrambeni tim

Aleks nije mogla protiv Kvitove

Ovo se čekalo - Perez "vadi zmiju iz džepa"

Došlo je do tačke usijanja, Junajted mora da odabere