Bilo je vreme - Totenhem novu eru kreće na novom stadionu!

> 13:58

Kristal Palas će imati tu čast da gostuje na novom stadonu vrednom blizu milijardu evra. 

Spektakl u Srbiji - Brazil u najjačem sastavu dolazi na megdan "Orlovima"

Čekali su Pevci dolazak na novi stadion, rokovi su pomerani na desetine puta... Izvođači radova su čak uspeli da prevare i marketing kluba koji je pred početak sezone najavio da će Totenhemov stadion biti jedino mesto gde će biti moguće gledati Ligu šampiona prethodne jeseni. Ali saga o rekonstrukciji konačno je privedena kraju, te će Sparsi večeras prvi put istrčati na teren modernog stadiona u jednom zvaničnom meču (20.45).

U stadion je na kraju uloženo više od milijardu evra, što se dosta odrazilo i na transfer politiku kluba. Ipak, Pevci su uspeli da zadrže srž ekipe, te su i prethodne, a i ove sezone bili sasvim respektabilni u Premijer ligi, a i u Ligi šampiona. A možda je respektabilno čak i preblaga reč.

Danas im u okviru zaostalog meča 31. runde na crtu izlazi Kristal Palas, koji je na korak do toga da izbori siguran opstanak u ligi. Obično pred početak sezone svi menadžeri zacrtaju u glavi da je 37 poena magična granica, a Orlovi su na samo bod od ostvarenja tog cilja. Tim koji predvodi Roj Hodžson neće imati nikakav pritisak na ovom meču, pošto će imati još šest šansi za popravni, pa je sasvim izvesno da će ponovo doći do opstanka.

Sa gorčinom se prisećaju Pevci okršaja u FA kupu ove godine na Selhurst Parku, kada im ništa nije polazilo od ruke. Konor Vikam je tada Orlove doveo u vođstvo u malom londonskom derbiju posle samo devet minuta, da bi sredinom drugog poluvremena Tauzend udvostručio prednost. Imao je Totenhem šansu da bar prepolovi prednost pred odlazak na odmor, ali je Tripije bio neprecizan sa bele tačke i tada je sve palo u vodu. U drugom poluvremenu su Pevci pokušavali da dođu do gola, ali je čvrsta odbrana domaćih izdržala sve nalete.

Tradicija kaže da nas očekuje mali broj golova. Sedam poslednjih dvoboja londonskih rivala završeno je sa najviše dva gola, a na čak šest od tih sedam postignut je samo jedan pogodak. Takođe, Pevci su daleko uspešniji u međusobnim obračunima, i nanizali su sedam ligaških pobeda nad sastavom Luke Milivojevića.

JOŠ SPORTA:

"Crna Gora je na stubu srama zbog tri ili četiri idiota"

Maskerano stao u Mesijevu odbranu: "Svi gledaju samo da kritikuju Mesija"

Prvo ga trejduješ, pa onda osuješ paljbu na njega zbog izjave - Ivica Zubac na udaru američkih medija!

"Nadam se da brutalni pritisak neće uticati na sudije koje će imati težak posao"