San Siro odlazi u legendu, Milan i Inter dobijaju zdanje od 600.000.000 evra!

> 16:55

Diže se novi stadion po modelu MetLife stadiona u Nju Džersiju. 

Idealni tim odbojkaške Serije A: Srbi i ostatak sveta!

Sprema se novi projekat u kome će zajedničkim snagama učestvovati Milan i Inter - realizacija "Novog San Sira". Kako najavljuje rimski dnevnik Republika, milanski klubovi su načelno dogovorili detalje zajedničkog projekta koji će na mestu starog San Sira izgraditi novi, ultramoderni stadion vrednosti 600.000.000 evra.

Novi dom milanskih velikana biće izgrađen prema modelu MetLife stadiona u Nju Džersiju, gde nastupaju dva NFL tima - Njujork Džajantsi i Njujork Džetsi. U ovom trenutku planirano je da zvanično otvaranje bude u 2023. godini. Kapacitet novog čuda moderne sportske arhitekture trebalo bi da bude oko 60.000 mesta, a već su objavljene informacije da će stadion imati unosan sponzorski ugovor na ime koji će vredeti 25.000.000 evra godišnje. U kompletan projekat biće uključen i pokretni krov koji bi zaštitio teren od ekstremnih vremenskih uslova, fasada bi menjala boje zavisno od toga ko je domaćin, ali i travnjak koji će moći da se pomera kao na traci.

Generalni direktori Milana i Intera Ivan Gazidis i Alesandro Antonelo navodno su već otputovali u SAD kako bi obezbedili novac od investicione banke Goldman Sachs.

“Radimo na ovom projektu s Milanom i verujemo da će zajedničko vlasništvo biti od presudne važnosti za naš dalji rast“, rekao je Antonelo za italijanski Skaj i dodao:

“Već nekoliko meseci se radi na ovom projektu. Ostalo je još posla, a moramo da ispunimo i vremenske odrednice. Uskoro ćemo obavestiti i Gradsko veće o izboru dva kluba. Gradu je potreban stadion koji će biti konkurentan svim zdanjima u najvećim evropskim gradovima“.

Osim sportskog dela, uz stadion biće izgrađen i koncertni prostor sa 5.000 mesta, ali i potpuno novi kompleks za šoping posvećen Milanu i Interu. Stari San Siro je zvanično otvoren 19. septembra 1926. godine i tokom svog veka imao je nekoliko velikih renovacija, poslednji put u sezoni 2015/16.

JOŠ SPORTA:

Napadač na Petru Kvitovu dobio osam godina zatvora!

Olimpijska šampionka u skijanju slobodnim stilom umrla u 50. godini

Tumbaković nije čuo rasističke uvrede: "Sada prvi put čujem za to"

Marin zamena za De Jonga!