Englezi vređani u Podgorici na rasnoj osnovi; Saudgejt: "Znam šta sam čuo i prijavićemo Uefi"

> 14:14

UEFA pokrenula je disciplinski postupak protiv FS Crne Gore zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici sa Engleskom u kvalifikacijama za EURO 2020.

Binoto o Australiji: "Moramo da shvatimo gde smo pogrešili"

Engleska je u Podgorici pobedila 5:1, a igrači gostujućeg tima bili su na meti rasističkih ispada navijača. Navijači su tokom utakmice na rasnoj osnovi vređali tamnopute reprezentativce Engleske Denija Rouza, Rahima Sterlinga i Kaluma Hadsona Odoja.

Selektor Engleske Geret Sautgejt izjavio je da su uvrede na rasnoj osnovi upućene levom beku Deniju Rouzu, nakon što je u poslednjim trenucima utakmice dobio žuti karton.

"Nema sumnje da se to dogodilo. Znam šta sam čuo i prijavićemo Uefi. To je neprihvatljivo. Naši igrači moraju da znaju da imaju podršku, znaju da je cela ekipa uz njih", rekao je ranije Sautgejt, dok je Streling kazao:

"Nekoliko idiota upropastilo je sjajnu noć i to je tužno. Tužno je što pričamo o ovoj situaciji posle velike pobede. Svi su čuli šta se dogodilo, za ovo je potrebna prava kazna, ne samo dvojici ili trojici koji to rade, već to mora da bude kolektivno. Stadion prima 15.000 ljudi. Bez obzira o kome se radi, ako tvoji navijači vređaju na rasnoj osnovi, onda bi trebalo suspendovati ceo stadion, da niko ne može da gleda utakmicu", rekao je Sterling.

JOŠ SPORTA:

Užasna povreda Jusufa Nurkića, brz oporavak majstore! (VIDEO)

Buker brojao do 59!

Mekgregor završava karijeru!

Ukrajinci ostaju bez četiri boda, razlog Moraeš?