Ukrajinci ostaju bez četiri boda, razlog Moraeš?

> 13:08

A šta se dešava?

Mekgregor završava karijeru!

Reprezentacija Ukrajine mogla bi da ostane bez četiri boda osvojena na početku kvalifikacija za Prvenstvo Evrope protiv Portugalije i Luksemburga. Istina, sve je zasad spekulacija koju je lansirao portugalski portal Maisfudbal, ali...

Razlog zbog koga bi Ukrajnici mogli da ostanu bez osvojenih bodova je igranje Žuniora Morasa, napadača Šahtjora iz Donjecka.

Rođeni Brazilac je dobio ukrajinsko državljanstvo prošlog utorka, neposredno pre okupljanja Ševčenkove selekcije, ali portugalski mediji pišu da Ukrajinci i Moraes nisu ispunili sve odredbe FIFA statuta o naturalizaciji stranaca.

Napadač Šahtjora je dobio ukrajinsko državljanstvo, iako u toj zemlji nisu rođeni njegovi roditelji, a ni bake ni deke. U tom slučaju, gleda se član četiri FIFA statuta u kojoj piše da fudbaler mora da provede pet godina u istoj zemlji posle 18. rođendana. Samo u tom slučaju stiče pravo igranja za drugu nacionalnu selekciju.

Moraes je od 2012. godine u Ukrajini, proveo je u toj zemlji šest godina i devet meseci. Međutim, postoji jedna „kvaka“. Nije u kontinuitetu pet godina boravio u Ukrajini.  Moraes je tokom 2017. godine boravio u Kini. Tako da je najduže u Ukrajini proveo u kontinuitetu četiri godine i sedam meseci.

Portugalci se nadaju da će UEFA reagovati, oduzimanje bodova Ukrajini bi pomoglo i našoj selekciji, ali... Zasad nema zvanične reakcije.

JOŠ SPORTA:

Krstajić objavio spisak, Mladenović u startnih 11!

BOD KAO KUĆA!

Užasna povreda Jusufa Nurkića, brz oporavak majstore! (VIDEO)

Buker brojao do 59!