Pavlović i Juventus - Ozbiljnije je nego što ste mislili!

> 12:52

Baš je odmaklo. 

Velika Obijeva životna trauma: "Mislio sam da ću ostati bez oca, rekli su mi da će mu pucati u glavu u toku utakmice"

Razgovori Juventusa i Partizana oko Strahinje Pavlovića su dosta odmakli od početka i idu u pravcu da se uspešno završe. Možda čak i mnogo brže nego što se obično dešava.

Agenti koji su uključeni u razgovore već su bili u Torinu i prva faza je obavljena. Dug je put do finalizacije pregovora, kao što se kaže, dok se ne podigne dres za fotografisanje na promociji. Početna cena je 5.000.000 evra a u Humskoj se nadaju da bi mogli da dobiju i nešto više.

Druga stavka je naredni korak za samog Strahinju Pavlovića, jer je jasno da ne može odmah da uskoči u tim Juventusa. Želja Partizana je da mladi fudbaler ostane još godinu dana u Humskoj, jer bi tu imao siguran prostor za razvijanje, a i crno-beli ne bi morali da jure novog štopera u letnjem prelaznom roku. Staroj dami, ipak, više odgovara da Pavlović bude pozajmljen nekom italijanskom klubu, da se polako navikava na igru u Seriji A.

U svakom slučaju, Strahinja Pavlović je trenutno na pola puta između Beograda i Torina. Posle samo pet odigranih utakmica u Superligi Srbije. Doduše, nije to ništa novo kada je Partizan u pitanju, svojevremeno je Matija Nastasić prodat Fiorentini bez odigranog minuta u prvom timu crno-belih.

Mnogi su posle debija Strahinje Pavlovića za prvi tim Partizana i odlično odigranog večitog derbija, počeli da ga porede sa Nikolom Milenkovićem, još jednim defanzivcem koji je golobrad otišao iz Humske u Italiju. Upravo je tu, kako se procenjuje, jedna od „kvaka“ zašto je Juventus zagrizao. Milenković je promakao Staroj dami, iako su pratili njegove igre. Umesto u Torino, otišao je u Firencu i za maltene godinu dana mu je cena sa 5.000.0000 otišla na 50.000.000 evra. Juventus takav kiks može jednom sebi da dopusti...

A, kremen-kamen odbrani italijanskog velikana polako žuti krštenica. Kjelini ima 34 godine, Bonući 31, a veliki klubovi uvek gledaju unapred i pripremaju teren za što bezbolniju smenu generacija.

JOŠ SPORTA:

Mijailović: "Partizan će u Evroligu brže nego što ste mislili"

Derbi sude Belošević, Javor i Hordov

De Liht želi samo jedno - Barselona!

Milivojević: "Niko me nikada nije uvredio kao što je to uradio FSS; Hvala Tadiću, naša filozofija se poklapa"