Velika Obijeva životna trauma: "Mislio sam da ću ostati bez oca, rekli su mi da će mu pucati u glavu u toku utakmice"

> 12:42

Nigerijskom fudbaleru, Džonu Obiju Mikelu su oteli oca neposredno pred početak Svetskog prvenstva. 

Milivojević: "Niko me nikada nije uvredio kao što je to uradio FSS; Hvala Tadiću, naša filozofija se poklapa"

Nigerijski fudbaler Džon Obi Mikel preživeo je zastrašujuću traumu pred utakmicu sa Argentinom na Svetskom prvenstvu, za koju niko od njegovih saigrača nije znao. Mikelu su otmičari u rodnoj Nigeriji oteli oca i tražili otkup, uz pretnju da će mu pucati u glavu ako ne dobiju novac na vreme.

Mikel je ispričao za BBC da je sve vreme tokom utakmice sa Argentinom razmišljao o tome da li će mu, dok je on terenu, ubiti oca zbog 10 miliona naira, što je oko 23.000 evra.

Mislio sam da ću ostati bez oca, da će ga ubiti zbog njihovih raznih zahteva. Rekli su mi da će mu pucati u glavu tokom utakmice ako im ne ispunim želje. I tako sam tokom utakmice samo razmišljao o tome da ću kada se meč završi čuti vest da je ubijen“, pričao je Obi Mikel.

Nigerijski fudbaler je i pored svog užasa u kojem se našao, rešio da ne govori nikom u reprezentaciji.

Nisam nikom rekao, jer ja sam bio kapiten i trebalo je da predvodim ekipu. Moja odgovornost je bila da tim maksimalno fokusiran bude na utakmicu sa Argentinom. Nisam smeo da kažem da o fudbalu ni ne razmišljam. Rešio sam da zadržim sve za sebe. Bilo je užasno, pogotovo na trenutak kada se sve sto dogodilo. Što se mene tiče, izašao sam iz svega još jači, a nadam se da će moj otac u miru preživeti ostatak života“.

Otmice zarad otkupa nisu retkost u Nigeriji. Posle Mikela, isti slučaj se desio Samjuelu Kaluu, kojem je oteta majka.

Kada sam čuo šta se desilo Samjuelu, odmah sam ga pozvao i dao mu nekoliko saveta, iz ugla osobe koja je proživela te zastrašujuće trenutke. Znao sam kako se osećao. Bilo mi je mnogo drago kada je i njegova majka puštena. Takve stvari se dešavaju gotovo svakodnevno u Nigeriji. Svi bismo voleli da vlasti preuzmu malo više odgovornosti. Izađeš iz kuće i ne znaš da li ćeš se vratiti”, rekao je Obi Mikel.

Nigerija danas ukršta koplja sa Sejšelima u okviru kvalifikacija za Afrički kup nacija. Obi Mikel nije pozvan, ali svakako je samo pitanje sa koliko golova u mreži će Nigerijci ispratiti goste. 

JOŠ SPORTA:

Zahuktava se: DIbala i 50 miliona za Salaha? Malo li je?

Mijailović: "Partizan će u Evroligu brže nego što ste mislili"

Derbi sude Belošević, Javor i Hordov

De Liht želi samo jedno - Barselona!