De Liht želi samo jedno - Barselona!

> 12:26

Ajaksov vunderkind ne želi da se razdvaja sa De Jongom. 

Derbi sude Belošević, Javor i Hordov

Dobija Barselona, izgleda, još jednu bitku za evropskog supertalenta. Posle Frenkija de Jonga, a svi su izgledi i Luke Jovića, španski gigant je na korak od dovođenja Matijsa de Lihta.

Lome se koplja oko De Lihta, nema koji ga klub ne traži od vodećih na planeti. A, mladi as Ajaksa je, kako tvrdi list Mundo Deportivo, rekao svom menadžeru Minu Rajoli da hoće samo u – Barselonu.

Prvi kontakt Katalonaca i Ajaksa nije bio uspešan. Sa Nou Kampa je stigla ponuda od 60 miliona evra, u Amsterdamu su odgovorili – malo je. Međutim, bliskost dva kluba će učiniti svoje. Pored malo pojačane ponude Barselone...

Poslednjih dana čelnici Ajaksa i Barse se dogovoraju o sklapanju sporazuma o bliskoj saradnji klubova. Ipak njih spaja jedan od najvećih igrača svih vremena, fudbalski genijalac Johan Krojf... Po tom dogovoru, između ostalog, Španci bi imali prvenstvo kupovine Ajaksovih igrača, dok bi Holanđani dovodili u školu mlade fudbalere na „doradu“ iz La Masije. I naravno, ostali bi kod njih da grebu za mesto u prvom timu.

Matijs de Liht ima 19 godina, Frenki de Jong 21, koliko i Luka Jović. Barsa se priprema za dan bez Lea Mesija, Luisa Suareza, Đerara Pikea...

JOŠ SPORTA:

Navijači vređali nemačke fudbalere u toku meča sa Srbijom!

Ubijen usvojeni brat i najbolji prijatelj Kevina Durenta

Zahuktava se: DIbala i 50 miliona za Salaha? Malo li je?

Mijailović: "Partizan će u Evroligu brže nego što ste mislili"