Navijači vređali nemačke fudbalere u toku meča sa Srbijom!

> 12:03

Nemačka policija pokrenula je istragu protiv navijača koji su na utakmici Nemačke i Srbije rasistički vređali nemačke reprezentativce stranog porekla.

Miličić iskreno o svemu: "Dođem na trening iz grada, priđe mi Kokoškov i kaže da ne prilazim treneru jer se osećam na kilometar"

Na rasističko vređanje ukazao je nemački sportski novinar Andre Foht, koji je o ispadima nemačkih navijača protiv Liroj Sanea postavio video na društvenim mrežama.

Njegova objava brzo se raširila preko društvenih mreža, a i mnoge njegove kolege podržale su njegov stav da takvi ispadi ne smeju da se događaju na stadionima.

"Iza mene su sedeli ljudi koji nisu sigurno došli na stadion zbog fudbala, već zbog pića. To su bila tri mladića, koji su u prvom poluvremenu govorili samo gluposti. U čitavom sektoru se primetilo da niko nije želeo da budu među njima", preneo je Foht.

U drugom poluvremenu, prema njegovim rečima, situacija je eskalirala.

"Svaki put kada bi Sane dobio loptu oni su mu upućivali uvredljive nazive kao 'crnčuga', 'Bimbo', dok su Ilkaja Gindogana nazivali Turčinom i dobacivali mu na 'pseudo-turskom'", dodao je on.

Policija u Volfsburgu, gde je odigrana utakmica, pokrenula je istragu, a to je potvrdio i Fudbalski savez Nemačke (DFB), koji je najoštrije osudio verbalne napade na Sanea i Gindogana.

U saopštenju DFB se navodi da su ova dva reprezentativca na utakmici protiv Srbije "od strane male grupe gledalaca" neprestano vređana.

"Zahvaljujući jednom navijaču DFB je, preko kupca ulaznica, uspeo da otkrije 'nemile gledaoce'", ističe Savez u saopštenju.

Inače Foht je, nakon što su mu dosadili rasistički komentari navijača, njima uputio kritike, na šta su oni odgovorili: "Naše žene siluju i to je tebi u redu. Na Samitu G20 pale se kola i to je tebi u redu".

Foht je, preko svoje video poruke, pozvao sve Nemce da, kada se ovako nešto dešava pored njih, obavezno reaguju, jer ako niko ne bude tim ljudima nešto rekao, onda će to ići sve dalje.

JOŠ SPORTA:

Kriza se nastavlja - Hrvati se provukli protiv Azerbejdžana

Bivši trener Dortmunda na čelu UAE!

Jokić nastavlja po starom, Denver do petog uzastopnog trijumfa

Kecmanović kao novinar ispred Đokovića, Federera, Nišikorija: "Novače čudno je što pričamo na engleskom, kako je biti najbolji ovde na stadionu?" (VIDEO)