Hoće još - Potencijalni kupac Čelsija već pazario najbolji i najpoznatiji biciklistički tim na svetu!

> 21:41

U danu kada je u centru pažnje engleske sportske javnosti najavljena prodaja Čelsija, potencijalni kupac "plavaca" je već preuzeo jedan tim.

Jokić će od plej-ofa da profitira 431.035 dolara - Pa malo li je?

Najbogatiji Britanac ser Džim Retklif, koji je zainteresovan da kupi Čelsi od Romana Abramoviča, novi je vlasnik biciklističke ekipe Tim Skaj (Team Sky). Ekipa koja je tokom desetogodišnje saradnje sa TV kućom Sky osvojila osam Grand tur trka, od sada će se zvati Tim Ineos.

Ineos je naziv hemijske kompanije čiji je vlasnik Retklif, a čija se bogatstvo procenjuje na 24,5 milijardi evra. Tim Skaj je od osnivanja u januaru 2010. zabeležio čak 327 pobeda, a trenutno vozači ove ekipe Kris Frum i Gerant Tomas su zajedno pet puta osvojili najpoznatiju biciklističku trku – Tur d'Frans. 

Vozači Skaja su osvojili šest od prethodnih sedam trka Tur d'Frans, a Frum je slavio i na španskoj Vuelti 2017. te italijanskom Điru 2018. Međutim, Tim Skaj je vrlo nepopularan u javnosti zbog ogromnih troškova koji su u osnovi pobeda, a često je bio i na meti optužbi za varanje i korišćenje dopinga. 

Tim Skaj prestaje da postoji 1. maja, od tog dana će biti Tim Ineos.

JOŠ SPORTA:

Budućnost vodila i ispustila pobedu u Istanbulu

Efes pao u Istanbulu, Micić se ispromašivao!

Valensija na korak do finala Evrokupa

Hofenhajm već sada imenovao naslednika Julijana Negelsmana