Simeone se obezbedio: Erera na pet godina!

> 18:04

Dijego Simeone je završio prvo pojačanje za narednu sezonu. 

Ukrajina se obezbedila, Ševčenko dobio pojačanje za kvalifikacije!

Iz Lige šampiona su ispali, te od sna da napadnu pehar na „Vanda Metrpolitanu“ nema ništa, u La Ligi zaostaju za Barselonom deset bodova, učešće u Kupu kralja odavno su završili, pa u Atletiku mogu da se posvete kovanju planova za narednu sezonu i rekonstruciji tima od koga se očekuje napad na trofeje.

A prvo ime koje je dogovoreno do počev od leta nosi dres Jorgandžija je – Ektor Erera!

U pitanju je kapiten Porta i jedan od najzahvalnijih igrača portugalske Primeire, koji je sa upravom Atletika dogovorio saradnju na pet sezona. S obzirom da u aprilu puni 29 godina, savršeno se uklapa u stil Dijega Simeoneada gro ekipe čine iskusni fudbaleri, a podatak da bi trebalo da potpiše do 2024. jasno ukazuje na plan čelnika madridskog kluba da u tom periodu naprave velike stvari što na domaćoj, što na međunarodnoj sceni.

Ono što je posebno interesantno jeste da Erera u Atletiko stiže bez obeštećenja. Za dva meseca mu ističe ugovor sa Portom, nije pomoglo ni ubeđivanja predsednika Pinta da Koste da obnovi saradnju pod malo boljim uslovima od sadašnjih, niti je sam klub želeo da mu izađe u susret i pristane na platu od 6.000.000 evra. Zasad nema informacija koliko će reprezentativac Meksika zarađivati u Madridu, ali je izvesno da Jorgandžije bez problema to mogu da pokruju njegove zahteve.

Ektor Erera se nalazio i na listama želja Intera, Juventusa, Rome i Arsenala, ali ih je sve pobedio – Atletiko.

JOŠ SPORTA:

Tipsarević menja Del Potra u Majamiju!

Valensija iz Junajteda u Arsenal?

Na pitanje da li je povratak greška, Monći je bio kratak: "Kum 2" je bolji od prvog dela "Kuma"!

Zašto je Le Man tako poseban?