U Grčkoj nikada nije dosadno: Novi haos, prekinut derbi Olimpijakos i Panatinaikos!

> 22:43

Derbi meč Superlige Grčke između Panatinaikosa i Olimpijakosa prekinuto je u 70. minutu pri vođstvu crveno-belih od 1:0.

Ako je verovati onom ko je najbliži selektoru, smeši nam se kompletan sastav!?

Olimpijakos je poveo u 53. minutu pogotkom Migela Gerera, posle odličnog centaršuta, ali onda je došlo do opšteg haosa na tribinama. Naime navijači Panatinaikosa su u petom minutu izvršili upad kada su nekim predmetom pogodili jednog igrača sa klupe Olimpijakosa.

Potom su sredinom drugog poluvremena započeli sukob sa organima reda i pripadnici policije su u tim sukobima bili primorani da ispale suzavac. Nemački arbitar Marko Fric je rešio da zaštiti igrače i izvede ih sa terena da bi u 70. minutu i zvanično prekinuo utakmicu. 

Nema sumnje da će policija narednih dana imati pune ruke posla pri identifikaciji svih koji su upali na teren, kojima, prema grčkim zakonima sledi rigorozna kazna i zabrana ulaska na stadione. 

Što se tiče domaćina, mogli bi biti kažnjeni osim suspenzijom stadiona i oduzimanjem šest bodova.

Sve se dogodilo u danu kada je i košarkaški derbi dva tima registrovan rezultatom 20:0 u korist Panatinaikosa, pošto su košarkaši Olimpijakosa odbili da dođu na utakmicu ako im ne obezbede strane sudije. 

Kako čelnici Lige nisu popustili, oni nisu došli a meč je rešen za zelenim stolom. 

Uz to, Olimpijakosu je oduzeto šest bodova, a u slučaju da ne dođu na još jednu utakmicu, biće izbačeni u niži rang.

JOŠ SPORTA:

Spektakl je počeo: Botas na najbolji način otvorio sezonu!

Drugi turnir kao par i odmah titula!

OVO JE VIŠE OD FUDBALA!

"Med javom i med snom" - Povratak u staro jato!