Piše se istorija u Zagrebu: Dinamo dobio predsednicu!

> 22:47

IZVRŠNI odbor GNK Dinamo je na svojoj redovnoj sednici doneo odluku o razrešenju Igora Kodžomana sa mesta predsednika Uprave kluba, a na njegovo mesto imenovana je Vlatka Peras, dosadašnja članica Uprave GNK Dinamo, dok će Igor Kodžoman ostati u klubu kao savetnik Uprave.

Veliki korak u Evroligi: Obradović na čelu formiranja udruženja trenera!

Na čelo kluba je tako prvi put u istoriji zasela žena.

Podsetimo, Udruženje članova Dinama 'Dinamo - to smo mi' prijavila je sportskoj inspekciji Kodžomana i zatražila da mu se izrekne zabrana rada u sportu te da se time automatski smeni sa pozicije u klubu. Kodžoman je na prekršajnom sudu osuđen zbog toga što GNK Dinamo nije u zakonskom roku objavio finansijski izveštaj za 2017. godinu.

Na njegovo mesto imenovana je Vlatka Peras, dosadašnja članica Uprave kluba. Vlatka Peras rođena je u Zagrebu 1977., a po zanimanju je magistar inženjerka vazdušnog saobraćaja. Od 1998. radi u GNK Dinamo, najpre kao radnica odeljenja za odnose s javnošću, potom je radila u sportskom sektoru.

Početkom 2016. godine gospođa Peras imenovana je u Upravu GNK Dinamo sa zaduženjem za sektor ljudskih resursa. 

"Izborom gospođe Vlatke Peras za predsednicu Uprave GNK Dinamo mislim da smo učinili najbolju stvar. Radi se o osobi koja je stasala u Dinamu, počela je od prve stepenice pa stigla do predsednice Uprave. Gospođu Peras poznajem gotovo dve decenije. Celo to vreme razvijala se poslovno i ljudski i mislim da je ona potencijal koji će Dinamu jako dobro doći. Isto tako verujem da će svojim znanjem, upornošću i trudom, zajedno sa ostalim članovima Uprave, uspešno voditi Dinamo uz punu podršku svih organa upravljanja kao i mene lično. Siguran sam da nam s njom na čelu Uprave kluba sledi nastavak ovog uspešnog razdoblja u kojem se GNK Dinamo nalazi", rekao je predsednik Dinama Mirko Barišić.

JOŠ SPORTA:

Melo nespreman "flertuje" sa Lejkersima, hoće plej-of!

Voriorsima nikad dosta - Vraća se Bogut

Telekom ulaže u Partizan!

Milan Radoičić na čelu FS Kosovo i Metohija