Plati pa igraj za Brazilce - Rambo rekao NE!

> 15:40

Nekadašnji srpski fudbaler, Dejan Rambo Petković, govorio je o čuvenoj situaciji kada mu je zatražen novac kako bi igrao za reprezentaciju Jugoslavije.

Hvala ti Nikola!

Još krajem devedesetih godina se dosta govorilo o Dejanu Petkoviću Rambu i razlozima zbog kojih ne igra za reprezentaciju Jugoslavije, pa se čak moglo čuti da bi igrao za Brazil da već nije imao nekoliko nastupa za Jugoslaviju.

U razgovoru za brazilski "Globo Esporte", Rambo je govorio o čuvenoj urbanoj legendi, da mu je pred Mundijal 1998. godine u Francuskoj zatraženo da plati određenu svotu novca (150,000 nemačkih maraka) kako bi se našao na spisku putnika, što je on odbio.

"Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to preneo Paulu Karneiru (predsedniku njegovog tadašnjeg kluba Vitorije) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam" rekao je Petković.

Voditelj programa je konstatovao:

"Nisi igrao na Svetskom prvenstvu, ali si odbranio principe".

Za reprezentaciju je igrao šest puta, ali stalno je igrao u prijateljskim susretima. Prvih pet nastupa upisao je kao igrač Crvene zvezde. Poslednji nastup bio mu je baš protiv Brazila (1:1).

JOŠ SPORTA:

Džordž u MVP modu!

Pavkov sve više gleda ka Kini?

Špigl udara na "građane": Siti nelegalno platio 200.000 funti Sančovom agentu!

Đorđević: Čeka nas najbitnija utakmica i znamo u kakvoj smo situaciji!