Špigl udara na "građane": Siti nelegalno platio 200.000 funti Sančovom agentu!

> 10:45

Nemački nedeljnik "Špigl" prenosi da je Mančester siti prekršio pravila tako što je platio 200.000 funti agentu Džejdona Sanča, Emekeu Obasiju.

Pavkov sve više gleda ka Kini?

"Građani" su to uradili u martu 2015. kada je Sančo imao svega 14 godina, a po pravilima, igrač ne može da ima agenta pre navršene 16. godine.

Pravila takođe kažu da klub ne sme da nudi igraču novac pre 16 godine.

Poznato je da se Sančo pridružio Sitiju 2015. godine iz Votforda, da bi kasnije napustio redove prvaka Engleske i otišao u Borusiju iz Dortmunda, za koju i sada igra.

Nemački list, koji je mesecima unazad objavljivao priče koje se tiču poslovanja Mančester sitija, tvrdivši da su oni zaobišli pravila UEFA o finansijskom fer-pleju, sada piše i da je Siti napisao pismo Sančovom ocu u kojem su naglasili koliko su spremni da plate igraču kada bude stekao uslove da postane profesionalac.

Magazin takođe tvrdi da je Sitijev advokat bio upozoren da bi pismo moglo da se smatra finansijskom ponudom i da se time krše pravila.

Takođe, "Špigl" ima saznanja da je klub platio Sančovom agentu 200.000 funti na ime ugovora za skauting i pronalaženje igrača u Centralnoj i Južnoj Americi. Veruje se da je uplata na njegov račun bila nadoknada za Sančov transfer iz Votforda u Mančester siti.

Zanimljivo je da i pored svih napora Sančo nikada nije zaigrao za prvi tim "građana", pa je potpisao za Borusiju Dortmund u avgustu 2017. za osam miliona funti.

S druge strane, iz uprave prvaka Engleske tvrde da je u toku smišljena kampanja protiv njih.

"To je još jedan pokušaj da se naruši naša reputacija. Sve je jasno organizovano. Nećemo davati dodatne komentare na materijal koji je sitrgnut iz konteksta i koji je ukraden Siti grupaciji i ljudima koji su naši bliski saradnici", stoji u saopštenju engleskog kluba.

JOŠ SPORTA:

Panturo nezaustavljiv!

Tavamba, Tavamba, Tavamba...Krupnim koracima ka vrhu liste strelaca!

Jokiću malo falilo do tripl-dabla, Ajzea Tomas se vraća, Denver odličan!

Džordž u MVP modu!