Ispovest Maksija Lopeza: "Bio je rođendan mog najmlađeg sina, Ikardi je prekinuo poziv. Kakav dijalog da imate sa takvom osobom?"

> 12:33

Ovo se čekalo.

ANGT: Zvezda pobedila Olimpijakos!

Nijedna afera iz privatnog života nekog fudbalera nije imala toliko uticaja na njegovu profesionalnu karijeru kao što je to bio slučaj sa Maurom Ikardijem.

Otkako je nekadašnjem prijatelju Maksiju Lopezu preoteo ženu (i decu) Vandu Naru, postao je jedan od najboljih napadača sveta. Istovremeno je krenuo i sunovart Lopezove karijere koji je danas član brazilske Vasko da Game.

Dok Vanda i Ikardi pune stupce italijanske i svetske štampe, Lopez se retko kada oglašava u javnosti.

„Danas mediji kontrolišu sve i kada znaš kako da koristiš medije za zacrtane ciljeve, to može da bude od velike važnosti. Doduše, mediji u sportu nisu tako strašni. Ali kada vam se ovi ostali upletu u život, onda mogu da utiču na određene stvari. To se dešavalo i meni u prošlosti, ali sam pregrmeo i danas sam srećan čovek. Bilo je nekih situacija u kojima nisam bio srećan, ali sam uvek išao napred uzdignutog čela“, počinje priču Maksi Lopez.

U razgovoru za ugledni argentinski dnevnik Klarin je otvorio dušu i progovorio o odnosu koji danas ima sa nekadašnjim pirijateljem i bivšom suprugom.

Da li je Vanda htela i tebi da bude agent kao što je danas Ikardiju?

„U vreme kada sam menjao mog tadašnjeg agenta, Vanda me je pitala da me zastupa, ali to nisam dozvolio. Iako mislim da postoje žene koje su sposobne na da se bave ovim poslom, nisam želeo da mešam posao i moju tadašnju porodicu. Pokušavao sam da sačuvam harmoniju koje nije bilo još mnogo ostalo u mom privatnom životu... Kada pogledam iz ove perspektive, bila je to jedna od retkih dobrih odluka koje sam doneo u tom periodu“.

U toj priči sa Vandom i Ikardijem si na kraju ispao slabić koji je sve prećutao...

„Sve što se desi u prošlostu, desi se sa razlogom. Ja sam posle razvoda izabrao da živim povučenije i mirnije, ispod radara javnosti, kako bih zaštitio svoju decu. Jednog dana će i ona da porastu. Pročitaće i videće sve, a ja na želim da uradim ništa što bi me diskreditovalo kao njihovog oca“.  

Da li danas viđate decu?

„Mnogo nepravdi se dešava u životu, a jedna od njih je da ne mogu da vidim svoju decu. Nekada me te vibracije dotaknu i moram da reagujem i da kažem nešto.  Ali posle svega što se zbilo, rešio sam da se poptuno otvorim, da budem srećan i da okrenem novu stranicu u životu. Međutim, morao sam mnogo puta da odgovaram kada sam bio napadnut. Kao prethodne nedelje kada me Vandina prijateljica i nazovi novinarka napadala svakodnevno po medijima“.

A kakva je situacija danas? Da li ih viđate?

„Ne. Uvek je ista priča... Menjao sam klubove u Italiji da bih ostao blizu njih. Zbog toga sam igrao za Sampdoriju, Torino i Veronu. Ali čak i kada sam bio blizu njih, imao sam poteškoće da ih vidim. U mnogim slučajevima nisam mogao da pričam sa njima ni telefonom. To je isključivo bila Vandina odluka. Kada su deca sa mnom, ona ih zove 150 puta i ja ću im svih 150 puta dozvoliti da se jave. Ali meni nije bilo dovoljno da ih čujem mesecima ni kada sam udaljen od njih 150 kilometara. Dolazio sam do grada da ih vidim i ona bi uvek smišljala drugačije izgovore. Poslednji put kada sam ih video, bilo je to u decembru kada je bila pauza u Brazilu. Doputovao sam u Italiju jer su oni tada bili u školi i viđao sam ih svakodnevno. U januaru sam tražio posebnu dozvolu da provedem sa njima dan za rođendan, putovao sam 20 sati iz Brazila i dobio sam manje od dva sata da ih vidim. Na kraju su oni ti koji pate jer su se radovali vremenu provedenom sa mnom“.

Da li pričate sa Vandom?

„Teško je razgovarati sa njom. Čim se ton malo povisi, snima me i šalje snimke negde. Nije ostalo skoro ništa od odnosa koji bi majka i otac dece trebalo da imaju. Najčešće moramo da pričamo preko advokata“.

A sa Maurom? Možda bi se lakše sporazumeli kao dvojica muškaraca?

„U sličnoj sam poziciji kao sa njom. U jednom trenutku sam mu rekao da će kada postane otac shvatiti težinu svojih gestova koje danas pravi prema meni. Nekada se ponaša gore od Vande i odlučlio sam da ne želim više nikakav kontakt sa njim. Juče je bio rođendan mog najmlađeg sina i kada sam ga pozvao, Ikardi je prekinuo poziv. Kakav dijalog da imate sa takvom osobom?“

Šta misliš kako će Vanda uticati na Ikardijevu reprezentativnu i klupsku karijeru?

„Ako je došao red na njega u reprezentaciji, nadam se da će nas izvući iz ovoga. Briga me da li je Ikardi, ili neko drugi. Samo da reprezentaciji krene. Argentinac sam i više od svega želim uspeh nacionalnog tima.  A što se kluba tiče, Ikardi je doživeo slom forme prethpodnih nedelja i to nije slučajnost. Vanda ima pogrešno ponašanje, često priča nepovezane stvari i smučila se direktorima koji su u Italiji 10 puta ozbiljniji likovi nego ovi u Argentini. To su preozbiljni karakteri, govore drugačiji jezik fudbala i na njima ne možete da se učite poslu. Mislim da je Interovim direktorima pripala muka od svih tih izjava i poruka. Postoje određene klase igrača koji moraju da imaju i takve klase menadžera“.

JOŠ SPORTA:

F1 testovi: Proboj Renoa do vrha!

Idol ostaje idol - Majstor iz Banje Luke napravio čudesnu tetovažu Dražena

Gde je naš srpski prijatelj?

Ništa od pomirenja - Milivojević se ne vraća!