Ako špijuniraš dobiješ kaznu od 200.000 funti!

> 12:36

Engleska fudbalska liga (EFL) kaznila je Lids sa 200.000 funti zbog špijuniranja ekipe Derbi Kaunti u januaru uoči utakmice.

Ludo ali istinito: Sudija vratio fudbalera iz svlačionice da... Da bi mu pokazao crveni karton!

Trener Lida Marselo Bijelsa priznao je da je 10. januara poslao člana svog stručnog štaba na trening Derbija, dan pre utakmice u Čempionšipu, u kojoj je njegova ekipa pobedila sa 2:0.

Bijelsa je nekoliko dana posle toga izjavio da uoči svake utakmice šalje svoje saradnike da gledaju treninge protivničkih ekipa i da nije znao da je to zabranjeno.

Liga je navela da će uvesti novo pavilo, koje zabranjuje ekipama da gledaju treninge protivnika 72 sata pre utakmice, osim ako nisu pozvani. 

"Lids je potpuno sarađivao u istrazi i nakon sveobuhvatnog pregleda svih dokaza, klub je priznao kršenje propisa. Zbog toga, Lids je kažnjen sa 200.000 funti, formalno je ukoren i upozoren da ponašanje kluba nije zadovoljilo očekivane standarde EFL i da to ne sme da se ponovi", navodi se u saopštenju EFL, preneli su britanski mediji. 

Uprava Lidsa priznala je kršenje propisa. 

"Izvinjavamo se što smo se ponašali na način koji je ocenjen kulturološki neprihvatljivim u engleskom fudbalu i zahvalni smo EFL zbog načina kojim je sprovedena istraga. Sada se koncentrišemo na dešavanja na terenu", navodi se u saopštenju. 

Fudbalski savez Engleske (FA) je zvanično upozorio Lids i trenera Bijelsu i najavio preduzimanje mera ako se u budućnosti budu pojavili novi dokazi.

JOŠ SPORTA:

A da "Siti" promeni ime u "Global" - Šeik kupuje i sedmi klub, fali samo Afrika!

"Čestitaću vam ako osvojite pošteno"

Da li ćemo veliki skup gledati u Indoneziji?

Još jedna nagrada za Lendejla!