Bitka za Jovića tek može da počne - Barsa želi da se iskupi Realu za poraze Vinisijusa i Rodriga, Vučević aminovao prelazak!

> 21:50

Barselona i Jović, tek će se pričati...

To mogu samo Grci: Prekid meča, Pirejci nezadovoljni suđenjem i crvene tange na klupi Olimpijakosa!

Katalonski sportski dnevnici Sport i Mundo Deportivo svakog dana pišu o srpskom napadaču iz Ajntrajhta kao o glavnoj meti Barselone za letnji prelazni rok. Otkako je frankfurtski Algemjane Cajtungpre dva dana objavio informaciju da su Katalonci već dogovorili sve uslove sa mladim napadačem i njegovim agentom, Srbin je zapalio Namečku i Španiju.

Bild je juče preneo da je Real spreman da izdvoji 45.000.000 evra za Jovića, a u Frankfurtu... trljaju ruke sve u šesnaest. 

U ovom slučaju Ajntraht će prvo morati da aktivira klauzulu o otkupu ugovora od Benfike. Joviću na leto ističe dvogodišnja pozajmica iz Benfike, a Nemci imaju fiksnu klauzulu za otkup koju će sigurno aktivirati do kraja aprila kada ističe rok. Još nije jasno da li je unapred dogovorena cena 6.000.000 ili 12.000.000 evra jer u Nemačkoj kažu jedno, a u Portugaliji drugo. A onda slede slatke muke za Ajntraht...

„Luka poseduje sve što je potrebno da postane svetska klasa. Ako top klub zaista dođe po njega, mi nećemo moći da ga zadržimo“, rekao je za Bild Ajntrajhtov sportski direktor Fredi Bobić.

Mladi napadač je zakopčan povodom pitanja budućnosti. Kako i ne bi kada je trenutno član jednog kluba, igra za drugi, a traže ga sa treće strane.

„Što me pitate kad znate da ću vam reći isto? A to je da je za mene u ovom času Ajntraht sve, da razmišljam samo o sezoni, utakmicama koje nas očekuju, uživam u fudbalu kao nikad. Klub me još nije zvanično otkupio od Benfike, ali ja se ovde osećam kao svoj na svome. A šta će biti u budućnosti, to niko ne može da predvidi. Nemam ništa protiv da ostanem još koju godinu u Frankfurtu“, prokomentarisao je Jović za Novosti.

A onaj čije se mišljenje ceni je dao zeleno svetlo - Goran Vučević. Nekadašnji fudbaler Barselone i Hajduka od 2017. godine radi za katalonskog giganta kao jedan od glavnih skauta. I u nekoliko slučajeva pre ovoga, njegovo mišljenje se cenilo kada su u pitanju igrači sa ovih prostora. 

Njega je u ulogu jednog od glavnih skauta promovisao Pep Segura, trenutni mozak Barsine transfer politike. Segura, nekadašnji pomoćnik Lorenca Sera Ferera, trener mlađih kategorija, pa B tima Barse, direktor Liverpulove akademije, potom i direktor cele La Masije je od 2017. godine promovisan u generalnog menadžera Barselone. Dakle, glavnog operativca za transfer politiku.

Poseduje ogromno znanje o mladim igračima širom sveta, a posle Vučevićevih izveštaja i pozitivnih ocena je preuzeo na sebe operaciju dovođenja Jovića. Lično je u društvu sportskog direktora Erika Abidala pregovarao sa Jovićevim zastupnicima i dobio zeleno svetlo da napravi dogovor sa Ajntrahtom. Fantastična aktuelna sezona Jovića u Ajntrahtu (19 golova i četiri asistencije na 27 mečeva) i ulazak Reala u trku su alarmirali Barselonu da ubrza posao.

Ono šta je Barsi bitno trenutno jeste da se osveti Realu za dva poraza u vidu Vinisijusa i Rodriga. 

Barsa je u maju 2017. godine ušla u pregovore sa Flamengom oko talentovanog Vinisijusa Žuniora. Realizacija transfera je bila blizu a onda se pojavio Real Madrid i za 45.000.000 evra kaparisao čudo od deteta. Prošlog proleća su Barsa i Segura doživeli identičan udarac. Pregovarali su sa 17-godišnjim Rodrigom Goesom iz Santosa, ali je i on završio u Realu kada su Kraljevići ponudili 45.000.000 evra Santosu.

JOŠ SPORTA:

Red za Jovića sve duži...

Micovu se sviđa "odelo", želi da i dalje bude "maneken"

Oštri Ratko Varda: "Treba li bilo koji komentar? Naša deca su očigledno sline koje treba istresti..."

Marjanović se i dalje zagreva, Boston savladao Filadelfiju!