"Pišem ti, kako bih ti poslao podršku... Potreban si nam, molim te ne menjaj klub"

> 16:17

Legenda Barselone, Hristo Stoičkov se obratio Felipeu Kutinju koji je nezadovoljan u Barseloni, želeći da ga ohrabri. 

"Tome ti znaš da smo nerazdvojni dušo, volim te!"

Naime, nakon dolaska u Barselonu, Kutinjo pruža partije na nivou ispod očekivanog, pa su glasine o odlasku brazilskog internacionalca sve učestalije. Pismo Stoičkova prenosimo u celini.

"Pišem ti, kako bih ti poslao svoju najiskreniju podršku zbog momenata sa kojima se suočavaš. Iako bi mnogi voleli da ovakve situacije prevaziđu poput tebe, i daju dva važna gola protiv Sevilje u Kupu Kralja. Inače, prvi gol je bio neverovatan. Tražiti od Mesija penal koji je bio ključan za meč. Takve stvari rade samo igrači koji su Broj jedan. 

Barselona nije lak klub ja sam takođe patio prvih meseci. Znam kakav je osećaj kada stvari ne polaze za rukom, ali sam ubeđen da ćeš uz rad i trud prevazići sve poteškoće, jer imaš sve potrebne kvalitete za to. Jedan si od najboljih stranaca koji su ikada zaigrali za Barsu. 

U kopačkama ti je ostalo još mnogo fudbala, zato jedino treba da misliš na uživanje u igri isto kao što uživaš u reprezentaciji Brazila. Ja sam takođe pokušavao da uživam kao da sam u reprezentaciji Bugarske. Na kraju sam u Barsi imao isti osećaj. 

Ne treba nikada da izgubiš veru, jer po onome što sam imao prilike da vidim, navijači su uz tebe i jako žele da uspeš. Razmišljaj o tome da su ovo najbolji navijači na svetu, koji će te podržavati uvek, isto kao što su i mene", počeo je priču Stoičkov.

"Osim toga, sada nije trenutak da padneš, već da se krećeš samo uzlaznom putanjom. Moraš odmah da zaboraviš nerešeni rezultat protiv Valensije. Španska liga je jako napeta, vraća se Liga šampiona i povrh svega se suočavamo sa večitim rivalom Real Madridom. 

Potreban si nam u najboljoj formi, da overimo La Ligu i dođemo do finala Kupa, posebno sada, kada Bog fudbala Leo Mesi ima problema sa primicačem, od utakmice sa Valensijom. 

Na kraju te molim za malu uslugu. Neka ti ne padne na pamet da promeniš klub, kao što sam imao prilike da pročitam ovih dana. Nijedan drugi klub nije kao naš. Barselona je više od kluba. Osim toga, nećeš naći drugi klub gde ćeš igrati sa drugovima poput Mesija, Suareza i ostalih, gde možeš da se tako dobro provodiš, radeći ono što voliš, a to je da igraš fudbal. 

Želim ti sve najbolje, od srca. Siguran sam da ćeš ispisati istoriju u Barsi. 

Šaljem ti svu snagu ovog sveta. 

Srdačno te pozdravlja, Hristo", zaključio je Stoičkov svoje otvoreno pismo.

JOŠ SPORTA:

"Šahovski" Superbol: Iskustvo presudilo, Gofu zadrhtala ruka, Patriote najbolje kada je najpotrebnije!

Pronađeno telo u avionu...

Preminuo legendarni Mati Nikenen!

"Zlatni orlić" u Zvezdi!