Pronađeno telo u avionu...

> 14:11

Ekipa za Istraživanje avionskih nesreća saopštila je da je viđeno telo u olupini aviona u kojem je bio fudbaler Kardifa Emilijano Sala.

"Šahovski" Superbol: Iskustvo presudilo, Gofu zadrhtala ruka, Patriote najbolje kada je najpotrebnije!

Posle skoro dve nedelje traganja za avionom u nedelju je pronađena olupina na dnu Lamanša, a istražni organi javljaju da je viđeno i telo.

Prema pisanju "BBC" jedno telo pronađeno je u olupini aviona, u kojem su na dan nesreće 21. januara bili pilot i fudbaler Kardifa.

"Na osnovu analize video snimaka sa ROV (podvodno daljinsko upravljanje vozila) telo je vidljivo u sredini olupine. Sada se razmatraju dalji koraci u konsultacijama sa porodicama putnika i pilota", saopštio je britanski ogranak za istraživanje nesreća. 

Telo još uvek nije identifikovano u avionu u kome su bili Sala i pilot David Ibotson, pre pada prilikom puta iz Nanta ka Kardifu kako bi Argentinac završio transfer vredan 17 miliona evra. 

Dva broda su danima bila u potrazi na lokaciji na kojoj je prethodno pronađen deo aviona. Brod je proteklih dana tragao za olupinom koja je u nedelju locirana na 24 nautičke milje severno od ostrva Gernsi. 

Inače, avion tipa "pajper" u kojem su bili fudbaler Emilijano sala i pilot David Ibotson nestao je 21. januara pošto je u 19.15 minuta napustio aerodrom u Nantu uputivši se ka Kardifu.