Istorijski uspeh Katara!

> 17:26

Fudbaleri Katara novi su šampioni Azije, pošto su u velikom finalu pobedili Japan sa 3:1.

Neki su se radovali a neki...Ovo su propali transferi!

Na stadionu "Zajed Sports" u Abu Dabija fudbaleri koji su domaćini na narednom Svetskom prvenstvu stigli su do prve titule u istoriji. Japan je sa četiri titule i dalje rekorder na azijskom kontinentu.

Katar je slavio golovima Alia Almoeza (12), Abdulaziz Hatifa (27) i Akram Afifa iz penala u 83. minutu. Jedini pogodak za domaći sastav postigao je Takumi Minamino u 69. minutu.

Almoez je u devetom minutu postigao prelep pogodak i time je postavio novi rekord šampionata, pošto mu je to bio deveti pogodak. Svetsko prvenstvo u fudbalu igra se baš u Kataru 2022. godine. 

Domaćin UAE se pred utakmicu žalio i tražio da se Kataru zabrani da igra finale Kupa Azije. Katar je prethodno u polufinalu sa 4:0 deklasirao UAE, koji su se žalili zbog toga što je njihov rival navodno koristio igrače koje ne bi smeo. 

Azijska fudbalska konfederacija je odluku da Katar može da igra, bez detalja, objavila manje od tri sata pre početka finalne utakmice. Žalba je obuhvatala Alija Alomeza i Basama Al-Ravija, koji su rođeni van teritorije Katara, ali su dobili pravo nastupa za tu državu jer su im iz nje preci. 

UAE je, uz mnoge druge zemlje regiona poput Saudijske Arabije, pre 18 meseci uveo ekonomski i diplomatski bojkot Katara.

JOŠ SPORTA:

Rakitić poslao jasnu poruku predsedniku!

Englezi se "štekali" ove zime - Samo jedan veliki transfer!

Momenat kada je Dončić saznao da ne ide na Ol-star (VIDEO)

Hjuit: "Teško da će neko moći da pobedi Novaka na Rolan Garosu"