Loše vesti sa Ostrva - Veruje se da su pronađeni delovi nestalog aviona!?

> 16:06

Britanska agencija za civilni avio-saobraćaj je objavila da su na plaži na Severozapadu Francuske našli delove sedišta za koje se veruju da pripadaju avionu koji se srušio prošlog ponedeljka, a u kojem su bili fudbaler Emiliano Sala i pilot, Dejv Ibotson. 

Braća Kovač uvode promene i stvaraju novu dinastiju - Padaće rekordi, sledi smena generacije

Mali avion Piper PA-46, kojim se Sala uputio iz Nanta ka Kardifu, je po lošem vremenu nestao prošlog ponedeljka, u večernjim satima blizu ostrva Adlerni u La Manšu. Spasilačke službe su pretražile more u celosti, ali su odustale od potrage nakon tri dana traganja, smatrajući da ne postoje šanse za pronalazak nestalih. 

Porodica fudbalera je molila da se potraga nastavi, a preko internet kampanje se skupilo oko 300.000 evra, koliko je bilo potrebno da bi se privatna potraga nastavila. 

"Svi brodovi koji prolaze tim područjem su obavešteni da obrate pažnju na bilo kakve plutajuće predmete i da nas odmah obaveste", poručila je policija susednog ostrva Guernsi, nakon što je pretraga prekinuta. 

Nedelju dana se ništa nije dešavalo, da bi u ponedeljak, na plaži kod gradića Surtainvil, 60 kilometara zapadno od Kana, isplivali delovi sedišta. 

"Predmeti su nađeni u kratkom vremenskom razmaku i prvim pregledom je utvrđeno da je verovatno pripadalo nekoj letelici", objavila je danas britansa agencija za civilni avio-saobraćaj. 

Agencija je poručila da pokreće vlastitu potragu za avionom na morskom dnu, i da će paralelno sarađivati sa privatnom istragom, koju je pokrenula porodica Emilijana Sale. 

Emiliano Sala je za 17 miliona evra prešao iz Nanta u Kardif, ali nažalost, nije upisao ni minut na terenu. Trebao je biti najskuplji igrač u istoriji Kardifa ali eto, šta je život...

JOŠ SPORTA:

Viljareal po modelu Monaka - Vratiš trenera koga si otpustio pre skoro tri meseca!

Anderleht opet kupuje u Partizanu?

Alimpijević napušta Saratov?

Kalinićeve revolucionarne promene: "Ukinuti liniju za tri poena i ograničiti pik-en-rol"