Rusi u problemu - 5.000 navijača posle Svetskog prvenstva ostali nelegalno u Rusiji!

> 17:29

Više od 5.000 stranaca koji su došli u Rusiju na Svetsko fudbalsko prvenstvo prošlog leta, još nisu napustili tu zemlju, saopšteno je.

TROFEJ BEOGRADA 2019. U VELESLALOMU NA KOPAONIKU

Šef odeljenja za migrante ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Andrej Kajušin rekao je da je nešto više od 12.000 navijača ostalo u zemlji posle Mundijala, kada su istekle njihove navijačke lične karte krajem prošle godine, ali da su vlasti u međuvremenu taj broj smanjile na 5.500, od ukupno 650.000 koji su prethodno dobili dozvole.

"Svi oni su uglavnom poštovali zakon i napustili su zemlju po svom tempu. Preduzimamo mere da preostalih 5.000 i nešto deportujemo i nadamo se da će svi oni napustiti zemlju do 30. marta", naveo je Kajušin. 

Kajušin nije precizirao šta su ti strani posetioci radili u zemlji otkako se prvenstvo završilo. 

Navijači su bez viza ulazili u Rusiju za vreme Svetskog prvenstva, a svi su morali da imaju navijačke lične karte, bez kojih nisu mogli da udju na stadion i u navijačke zone. Većina je došla zbog fudbala, ali ima i onih koji su koristili te kartice da udju u Rusiju, pokušavajući da nelegalno predju granicu i udju u Evropsku uniju. 

Neki su navodno želeli da traže Azil u Rusiji. 

Dva dana pre finala, oko 60 Nigerijaca su boravili ispred ambasade u Moskvi, tražeći pomoć da se vrate kući. Ruska grupa koja se bori protiv trgovine ljudima navela je da je jedna nigerijska agencija tim muškarcima obećala posao u Rusiji, zbog čega su oni kupili navijačke lične karte. Kada su doputovali u Rusiju, shvatili su da su prevareni.

JOŠ SPORTA:

Zvanično izvršena rokada - Žardim umesto Anrija!

IN MEMORIAM: BOŠKO ĐOKIĆ!

Kvitova: "Hvala vam što ste bili tu za mene, iako nisam znala da li ću ikada igrati"

Barselona kvari još jedan posao PSŽ-u, De Liht: "Svako bi želeo da igra za Barsu"