Zvanično izvršena rokada - Žardim umesto Anrija!

> 11:10

Fudbalski klub Monako i zvanično je otpustio trenera Tijerija Anrija i na njegovo mesto postavio Leonarda Žardima.

Bjelica ponovo na nivou, Bogdan ispod proseka

Žardim je potpisao ugovor na dve i po godine, a vratio se u klub nakon što je bio otpušten prošlog oktobra zbog lošeg početka sezone. Žardim će u nedelju preuzeti ekipu.

Monako je u četvrtak prvo suspendovao Anrija, ali je uprava odlučila da ga otpusti zbog loših rezultata. Ekipa je pretposlednja na tabeli sa 15 bodova iz 21 utakmice. 

"Naš klub prolazi kroz period pun izazova. Spreman sam da priznam da delim odgovornost za sve ovo. Moramo da priznamo da smo tokom letnjeg prelaznog roka prodali previše važnih igrača i uprkos dobrom ulaganju u tim, napravili smo greške dovodeći njihove zamene. Zbog toga nismo napravili konkurentan tim", rekao je potpredsednik Monaka Vadim Vasiljev. 

On je naveo i da je odluka o otkazu Leonarda Žardima bila preuranjena. 

"Njegovo vreme u Monaku je upamćeno kao jedno od najsjanijih poglavlja u klupskoj istoriji. Danas shvatamo da priča Leonarda Žardima u klubu nije završena, kako se mislilo. Trebalo mu je dati priliku da nastavi posao. Tijeri Anri je fudbalska legenda, ali kombinacije nepovoljnih okolnosti sprečile su ga da brzo i efikasno izvede tim iz krize", naveo je Vasiljev. 

Potpredsednik kluba zahvalio je Anriju što je pristao da preuzme ekipu u teškom periodu i priznao da mu je bilo potrebno vreme da primeni svoje planove, ali da za to klub nije imao vremena. 

"Zbog toga smo odlučili da okončamo naše partnerstvo sa Tijerijem Anrijem", dodao je on. 

Anri nije pobedio u prvenstvu sa Monakom, ali je rekao da je uživao u poslu. 

"Sa velikom tugom odlazim iz kluba. Uprkos teškoćama, uživao sam. Moja ambicija i filozofija od prvog dana uvek će biti da je klub na prvom mestu", naveo je Anri.

JOŠ SPORTA:

"Kud svi Turci, tu i mali Mujo" - Cedevita po Igokeinom modelu, 20 je limit za sezonu!

Kapiten ostao veran!

Kup Amerike: Brazil imao sreće, Argentina i Čile će biti na ispitu!

Zvezda u Antaliji bez Melega i Kafua!