A šta će biti sa 17 miliona evra koje je Kardif platio Nantu?

> 14:59

Svet je potresla priča o nestalom fudbaleru koji je treba da nastavi svoj uspon u karijeri prelaskom u Kardif. Međutim, ono šta je mnoge zainteresovalo u ovom ružnom momentu za njegovu porodicu jeste: "Šta će biti sa novcem koje su Velšani namenili ekipi iz Francuske?"

Koliko prosečno zarađuju fudbaleri u Srbiji?

Britanska obalska straža je juče prekinula potragu za napadačem koji je trebao da pojača velški Kardif. Trodnevna potraga nije urodila plodom, i juče je stavljena tačka na potragu za Argentincem, Emilijanom Salom. 

Kao da je nešto predosetio pre samog poletanja. Poslednja poruka ostavljena na Tviteru i čet na Vacapu su samo početak. Stameni napadač je u posledjnoj poruci na Tviteru napisao "Poslednje ćao Nantu", dok je porodici, pre samog poletanja, ostavio poruku sadržine "Ovaj avion nije u dobrom stanju, ako vam se ne javim za sat, sat i po, pošaljite nekoga da me traži."

Sve ostalo je istorija. 

A sada, postavlja se jedno pitanje: "Šta će biti sa 17 miliona koje je Kardif platio za Argentinca?"

Ljudski život nema cenu, ali ovo pitanje je postavio njujorški Tajms, stavljajući akcenat na to da je Kardif dužan Nantu isplatiti celu sumu, jer je FIFA registrovala Salu u velškom savezu kao svojega igrača. 

FIFA je potvrdila transfer samo tri sata pre nestanka aviona, nakon što su oba kluba izdvojila 23 kriterijuma koji se moraju ispuniti da bi se transfer mogao ostvariti. Velšani su Nantu već platili 6 miliona evra, a preostalih 11 će platiti u dve rate. 

Nant nije dužan da Kardifu vrati novar, a to verovatno i neće. Svi igrači su osigurani i u njihovim polisama stoji klazula o odšteti u slučaju ovakvog tragičnoj slučaja. 

Tajms piše da bi osiguranje trebalo da pokrije celi iznos koji je velški klub dužan platiti Nantu, ali će taj novac tek dobiti nakon nekoliko meseci. To znači da Kardif, iako ima bogate vlasnike, do kraja ovog prelaznog roka neće imati novca za novo, ili neko slično pojačanje, iako su od engleskog saveza zatražili da m produže prelazni rok. 

Zahtev je odbijen, i svi se transferi moraju realizovati do 31. januara u 23 sata. 

JOŠ SPORTA:

"Šutnuli" Lipija nakon poraza od Irana!

"Bličer riport" dao svoj sud: Jokić osmi, Bogdan i Bjelica u 100!

Štoper nezadovoljan u Sitiju, Barselona koristi šansu?!

"Šutnuli" Lipija nakon poraza od Irana!