Koliko prosečno zarađuju fudbaleri u Srbiji?

> 14:43

"Sport intelidžens" je napravio istraživanje i prema tim podacima, nežive loše fudbaleri u Srbiji. 

Trinkijeri: "Mega je nezgodan protivnik, očekuje nas super važan meč"

Prosečna godišnja zarada srpskog fudbaler je 36 hiljada evra. To znači da srpski fudbaler mesečno zaradi oko 3.020 evra mesečno. Kada se to uzme u obzir, Srbija je prema platama fudbalera 42. od 68 fudbalskih liga širom sveta koje je analizirao "Sporting intelligence".

Bilo bi zanimljivo videti koliko iznosi prosečna zarada fudbalera u Srbiji kada se iz jednačine izbace igrači Crvene zvezde i Partizana, u kojem su plate daleko veće nego u drugim klubovima.

Što se tiče zemalja iz regiona, fudbaleri najviše zaradjuju u Hrvatskoj - godišnje u proseku 90.000 evra, u Sloveniji 28.700, u BiH 10.660, a u Crnoj Gori tek 6.700.

Igrači koji nastupaju u Rumuniji, Mađarskoj, Azerbejdžanu, Norveškoj i Bugarskoj imaju veće plate od svojih kolega u Srbiji. Naravno, najveće plate su u ligama "petice", imaju Englezi, pa je plata u engleskoj ligi u proseki 3,37 miliona evra godišnje. Slede Španci sa gotovo milion evra manje.

Zanimljivo, Italija je ispred Nemačke i Francuske. Na Apeninima je zarada u proseku za 150 hiljada veća nego u Nemačkoj, a od lige "petice" najmanje plate su u Francuskoj. 

Vrlo visoko su rangirani još Kina, koja je prva iza najjačih liga, a odmah za njom su Rusija i Turska. Slede Brazil i pomalo neočekivano Kanada ispred Saudijske Arabije i Belgije.

Fudbaleri u Meksiku i Argentini zarađuju više od Portugala, SAD, Švajcarske i Holandije, dok je Japan ispred Austrije.

JOŠ SPORTA:

"Šutnuli" Lipija nakon poraza od Irana!

"Bličer riport" dao svoj sud: Jokić osmi, Bogdan i Bjelica u 100!

Štoper nezadovoljan u Sitiju, Barselona koristi šansu?!

"Šutnuli" Lipija nakon poraza od Irana!