Kakva vlasnička struktura: Gigs, Skols, Bat, braća Nevil, a sada i Bekam!

> 15:42

Dejvid Bekam, bivši kapiten Engleske je spreman da preuzme 10% akcija u engleskom niželigašu, Salford Sitiju, i tako se pridruži svojim bivšim saigračima u vlasničkoj strukturi. 

Peruničić ima poverenje saveza, ostaje selektor!

Bekam će se tako pridružiti nekadašnjim saigračima iz Mančester junajteda iz "Klase '92" Rajanu Gigsu, Polu Skolsu, Nikiju Batu i braći Geriju i Filu Nevilu koji poseduju 60% akcija kluba, dok preostalih 40 drži singapurski biznismen Piter Lim.

Bekam je već vlasnik jednog fudbalskog kluba, američkog Inter Majamija koji će se 2020. uključiti u profesionalnu MLS ligu. Čeka se samo da Fudbalski savez Engleske (FA) odobri Bekomovo suvlasništvo u klubu pre zvanične objave, ali je Geri Nevil već najavio da će prisustvovati sa Beksom utakmici Salforda u naredne dve ili tri nedelje. 

Salford je klub iz predgrađa Mančestera gde su odrastale pomenute Junajtedove legende pre nego što su postali prvotimci. Klub je član petog ranga engleskog fudbala, Nacionalne lige, a ove sezone napadaju prvi plasman u profesionalni rang. 

"Ovo je poseban klub sa posebnom grupom ljudi. Svoje prve godine u Mančesteru sam proveo u Salfordu gde sam odrastao, pa je sjajna stvar što se priključujem momcima", rekao je Bekam. 

"Klasa '92" je kupila Salford 2014, a od tada je klub napredovao tri ranga u četiri sezone, uz razvoj stadiona i trening terena. 

Bekam je igrao 11 sezona za prvi tim Junajteda, osvojio je trostruku krunu 1999. – FA kup, Premijer ligu i Ligu šampiona.

JOŠ SPORTA:

A sada, rolerkoster: Pjatek u MIlanu, Iguain u Čelsiju, Morata u Atletiku!

Mrkela i Pantović dali iskaz povodom "nameštanja" meča

"Nažalost, lično ne mislim da ima nade"

Vratio se Georgijević: "Hvala Partizanu na poverenju, odužiću se golovima"