"Nažalost, lično ne mislim da ima nade"

> 14:15

Šef tima koji traži nestali avion u kojem je bio fudbaler Kardifa Emilijano Sala (28) rekao je da "nema nade" da će biti pronađen.

Mrkela i Pantović dali iskaz povodom "nameštanja" meča

Argentinski napadač, koga je Kardif u nedelju platio rekordnih 15 miliona funti, vraćao se iz Nanta nakon oproštaja od dosadašnjeg tima i saigrača u Vels, kada je mali avion kojim je leteo nestao iznad Lamanša u ponedeljak uveče.

Nakon višečasovne potrage u utorak, akcija je prekinuta uveče, pa je nastavljena sa prvim svetlom u sredu, na područku na kojem je avion poslednji put primećen na radaru. 

Još u utorak uveče su zvaničnici istakli da su minimalne šanse da će biti pronađeni eventualni preživeli, a drugog dana potrage Džon Ficdžerald ističe da čak ni fizičkio najspremnije osobe ne bi izdržale u vodi duže od nekoliko sati.

"Nažalost, lično ne mislim da ima nade. U ovo doba godine uslovi su prilično grozni ako se nalaziš u vodi", rekao je Ficdžerald. 

Tim koji vrši potragu radi na četiri scenarija, među kojima su da se avion raspao prilikom kontakta sa vodom i ostavio ih u moru, te da se spustio na vodu i da su se putnici iskrcali na čamac za preživljavanje.

"Naša potraga se fokusira na opciju sa čamcem", saopšteno je javnosti. 

Argentinski mediji prenose da je Sala pre leta poslao glasovnu poruku porodici u kojoj je istakao da je uplašen jer "avion izgleda kao da će da se raspadne".

JOŠ SPORTA:

Rusija dobija zabranu učestvovanja na OI u Tokiju?

Osaka ispisuje istoriju japanskog tenisa!

Toronto bolji od Sakramenta, Bogdan blizu tripl-dabl učinka!

A sada, rolerkoster: Pjatek u MIlanu, Iguain u Čelsiju, Morata u Atletiku!