Degenek: "Teško mi je i teškog srca napuštam Zvezdu"

> 10:38

Dosadašnji fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek izjavio je da se teškog srca oprašta od tog kluba, uz veliku zahvalnost svima.

Bogdan vodio Kingse do pobede!

Degenek je posle šest meseci napustio Zvezdu i otišao u Al Hilal iz Saudijske Arabije za tri miliona evra.

"Iskren da budem, mnogo, mnogo mi je teško sastaviti nešto, a da bude adekvatna zahvalnica mojoj porodici i prijateljima koji su bili uz svaki moj korak od početka do kraja vremena provedenog u Zvezdi, bili i biće uvek. Jako mi je teško i sa teškim srcem moram da se oprostim od Zvezde, da se pozdravim sa svojom drugom porodicom, svojim drugarima, svojom braćom u Zvezdi", napisao je Degenek na Instagramu. 

Zahvalio je svima u Crvenoj zvezdi.

"Posebnu zahvalnost dugujem svim svojim srcem najboljim navijačima na svetu, celom stadionu, celoj armiji cigana, navijačima Zvezde širom sveta, a posebno severnoj tribini, Delijama. Bez vas Liga šampiona ne bi bila ista, bez vas nijedno gostovanje ne bi bilo lepo. Sa vama je svaki trenutak bio jedinstven od zaustavljanja autobusa na auto-putu do pevanja posle poraza u Parizu i Napoliju", naveo je Degenek. 

Istakao je da mu je "veoma krivo" što napušta "ovaj sveti klub". 

"Ali, znam da sam došao na mala vrata i niko ništa nije očekivao od jednog momka koji dolazi iz Japana. Znam samo da sam svoje srce ostavio na terenu, u svakom duelu, u svakom dodiru lopte i svakoj akciji mojih saigrača. Znam da sam obećao Ligu šampiona kada sam dolazio i ispunio svoje obećanje. I znam da sada odlazim bez duple krune i znam da će mi to biti teško, ali isto tako znam da je ova generacijia uradila nešto što se čekalo 26 godina. Znam da je ova generacija uradila nešto što će se prepričavati deci i unucima. Nadam se da će vrata Zvezde uvek biti otvorena za mene i da ću doći na leto i uzeti svoju medalju sa proslave duple krune sa mojom Zvezdom", napisao je još reprezentativac Australije. 

Poruku je zaključio rečima: "Zvezdo hvala ti, najveća si na svetu".

JOŠ SPORTA:

Francuska šampionski protiv Srbije!

Sjajno Zvezdino poslovanje - Pazarili za 200.000, prodali za 4 miliona!

Trinkijeri očitao bukvicu Vanji: "Ti nemaš garbidž tajm, nisi spreman, ne želiš biti bolji!"

Jokić nastavlja, ovoga puta dabl-dabl!