"Ovaj čovek je neuništiv" - potpisao u 51!

> 18:19

"Ovaj čovek je neuništiv", replika je iz "Ko to tamo peva", a u stvarnosti je stvarno tako kada je u pitanju Japanac Kazujoši Mijura.

UEFA suspendovala Lovrena!

Kazujoši Mijura produžio ugovor sa Jokohamom na još jednu sezonu. Naravno, u pitanju je 51-godišnja ikona japanskog i svetskog fudbala, najstariji fudbaler svih vremena, čovek koji je oborio sve starosne rekorde. I ne staje!

"Produžio sam ugovor za sezonu 2019. Hvala svima na podršci", tradicionalno minimalistički, sažeto se obratio Mijura brojnim navijačima.

Legendarni fudbaler u Zemlji izlazećeg sunca ima status polu-boga i jedan je od najpoštovaniji sportskih radnika. Čak je i dobio svoju seriju. Sunarodnici ga baš i ne vole samo zato što je jedan od najboljih koji je baratao sa loptom, ali i fanatične ljubavi prema poslu.

Karijeru je kao tinejdžer počeo na drugoj strani planete, u Brazilu pošto mu u domovini nisu priznavali da je dovoljno talentovan. U zemlji sambe i kafe uskoro je zbog atraktivnosti dobio nadimak "Karate kid", koji je eto sada već "Karate deka".

Jedina ozbiljna mrlja na Mijurinoj karijeri je neodlazak na Svetsko prvenstvo 1998. kada je Japan prvi put uspeo da se kvalifikuje i to uz 14 golova Kralja Kazua, kako ga zovu u Japanu. Nacionalni tim je napustio pre 18 godina nakon 89 utakmica i čak 55 golova. Zanimljivo je da je on jedini aktivni fudbaler koji je igrao u prvoj sezonu Džej lige koja je sastavljena još 1990.       

Kao što je i za očekivati nakon 34 godine karijere, Mijura je promenio mnoge klubove širom sveta, između ostalih Santos, Palmeiras, Korićibu, Đenovu, Kroaciju... Samo neka tera.

Poređenja radi, Dragan Stojković Piksi, legenda našeg i japanskog fudbala ima samo dve godine više od Kralja Kazua.

JOŠ SPORTA:

Marej najavio odlazak! (VIDEO)

Novak: "Šokiran sam, on je veliki šampion i sa njim sam odrastao"

Veselo, veselo: Samo za tebe Beograđanko mala VIDEO

Jokić i Crvendakić najbolji!