Oglasio se Jokan: "Tu sam, osluškujem šta se dešava, čekam..."

> 15:33

Slaviša Jokanović je spreman za novi zadatak.

Ovo se ne viđa svaki dan: Potpisao ugovor - povredio se - pocepao ugovor!

Srpski stručnjak je u intervjuu "Miroru" nagovestio da bi uskoro mogao da se vrati na posao, ali je otkrio da će pre toga provesti praznike sa porodicom.

Jokanović je nedavno smenjen, na njegovo mesto došao je Klaudio Ranijeri u pokušaju da spasi sezonu i klub zadrži u Premijer ligi.

"Otvoren sam, osluškujem šta se priča, jedan sam od prvih koji je izgubio posao, ali mogao bih biti i prvi od svih tih otpuštenih koji će dobiti novi posao. Neobično mi je jer ću posle dužeg perioda konačno za Božić biti sa porodicom, uz decu, biće to svakako drugačije nego neki prethodni praznici. Četiri godine sam bio bez odmora. Nisam umoran, pokušavam da nađem nešto interesantno i planiram da bude uspešno. Lepo mi je, nije sve u novcu, želim da nađem put do uspeha", priznao je Jokanović.

Kaže da nijedan trener ne može dugo da bude van posla.

"Odmoran sam, spreman za posao i nadam se nekom pozivu. Želim da nastavim sa radom, nadam se da ću naći nešto što bih radio u narednih 20 godina. Gde? Svet je velik, ne mogu da odgovorim na to pitanje", zagonetan je bivši igrač Partizana.

Naravno, nije moglo sve da prođe a da se ne pomene Fulam.

"Mogao bih da se žalim na razne stvari koje su bile u te tri godine u Fulamu, ali ne i u poslednja tri meseca i možda je u tome i moja najveća greška! Ako me pitate da li sam se pitao oko transfera, onda ću reći da je moje učešće u svemu tome bilo minimalno. Mnogi menadžeri se žale na situaciju, nije to samo u Fulamu, Žoze Murinjo je rekao nešto slično o smeru u kojem ide fudbal", dodao je Jokanović.

Nezaobilazna je bila priča i o transferu Aleksandra Mitrovića.

"Na kraju, sve je u tome čija je završna reč. Ljudi kažu, doveo si Mitrovića u junu. Ne, to nije istina. Mitrović je potpisao jer je postizao golove, navijači su ga želeli i sebi je sam povećao cenu tim golovima. Ali razumem savremeni fudbal, kako klub funkcioniše i mogu da se saglasim ili ne sa potezima kluba. Mnogi tako rade. Neki vam samo daju igrače i kažu vam, napravi od njih tim!", poručio je Jokanović.

On je u svom svakodnevnom poslu nailazio na niz prepreka.

"Deo modernog fudbala je i to da sam imao 12 utakmica, nepotpunu predsezonu, dve međunarodne pauze u kojima nisam mogao da računam na deset bitnih igrača. Sve u svemu, radio sam samo dva meseca u Premijer ligi, što nije dovoljno. Teško je raditi sa tako mnogo različitih igrača. Potrebno im je da se razumeju, stvore timski duh, izgrade poverenje. Tek tad tražite najboljih 11, zato menjate tim i teško ga je pronaći. Znam da sve zavisi od rezultata, ali ako rezultati nisu dobri, onda bi mnogi trebalo ovako da odlučuju. Nije stvar u tome da budete razočarani, već realni".

Posle svega, kaže da nije ljut i nada se da će Fulam izboriti opstanak u elitnom društvu.

"Ništa nije bilo u mojim rukama, ali nadam se da će ostati u ligi. Mogli bi da pronađu rešenje u januaru, mogu da preokrenu situaciju, definitivno, sve je moguće. Ipak, mora se naći jedinstvo, poverenje i mnogo toga zavisi od mentalnog stanje cele grupe, jer ako veruju u uspeh, ostvariće ga. Definitvno im je potrebna nekakva pomoć. Moram da prihvatim odluku da nisam više tamo. Želim klubu i navijačima sve najbolje. Navijači su bili fantastični. Sada sam van svega, ali pratim ih i želim svako dobro", poručio je biši strateg ekipe sa Krejven Kotidža.

JOŠ SPORTA:

Sakramento će gostovati u Indiji, Divac oduševljen!

Božićni prazniki poranili u Partizan!

Gde je i šta radi...Stefan Babović

Čekalo se i dočekalo - Bel menja državu ali ne i ligu!