Italijani tvrde: Lekari su krivi za smrt Davidea Astorija?

> 17:37

Italijansko tužilaštvo je pred pokretanjem optužnice protiv dva lekara, koji su po svemu sudeći odgovorni za ubistvo bivšeg kapitena Fiorentine, Davidea Astorija. 

Selektor operisan na VMA

Bivša legenda i kapiten Fiorentine, David Astori je preminuo 4. marta 2018. godine u 32. godini života. Pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, na dan kada je Fiorentina trebala da igra sa Udinezeom. 

"La Nazione", prenosi da je italijansko tužilaštvo pokrenulo istragu protiv dva lekara, koja su optužena za ubistvo iz nehata. Naime, lekari, jedan iz Firence i drugi iz Kaljarija su nemarno radili svoj posao. Italijani prenose da je Astorijeva smrt mogla da bude sprečena. 

Naime, navodi se da je Astori bio na pregledu tokom 2016. i 2017. godine, a oba puta su nađene mane na njegovom srcu, zbog kojih su pomenuti lekari mogli da Astoriju zabrane da nastavi da se bavi fudbalom. 

Otkad je Davide preminuo vodila se istraga, sve do sada kada su prvi put u javnost izašle informacije o lekarskom nemaru. Razlog smrti koji je bio poznat javnosti je da je Astori imao "tahiaritmiju", zbog koje je njegovo srce kucalo sve brže i brže, dok na kraju nije stalo.

JOŠ SPORTA:

Bitka najboljih - Janis bolji od Kavaja!

Lejkersi žele da vrate Arizu

"U Premijer ligi ima nekoliko klubova koji su jači od Zvezde"

Provokacija, provokacio pa...demonstrativno napuštanje konferencije