RIVER PLEJT ZA ISTORIJU - FUDBALSKI BOGOVI SU SE OSMEHNULI ZA ČETVRTI TROFEJ!

> 23:39

Život ide dalje, jedni će da slave, drugi će se sakriti u kuću i neće izlaziti. 

Mesi, Jokan, Grizman, Čolo, Ikardi...Meč veka, imena vredna spektakla!

Kakva utakmica, kakvo finale, kakav preokret, utakmica za istoriju. 

River Plejt je osvojila četvrtu titulu prvaka u Kopa Libertadores. Imali smo 29 dana pauze između dva odigrana finala, dva različita grada, države, kontinenta. Ova epizoda južnoameričkog svetskog fudbala će ostati upamćena. 

Pre 29 dana, bilo je 2:2 na Bombonjeri i čekao se revanš na Monumentalu ali već hiljadu puta ispričane priče su odredile tok ovog finala. CONMEBOL je odlučio da se finale igra u Madridu i mnogi su tom odlukom bili razočarani. 

Znalo sa de će, ukoliko Boka pobedi, navijači i predstavnici Rivera govoriti da su zaslužili utakmicu na svom terenu, dok će sa druge strane, iz Boke sada moći da kažu da su povređeni i da su zaslužili pobedu bez igranja druge utakmice. 

Kako god, River je u Madridu pred oko 80.000 ljudi slavio sa 3:1. 

Bokin trener Skeloto je opet žrtvovao Gaga, Teveza i Zaratea ostavivši ih na klupi čime je jasno pokazao kakvo će mu biti opredeljenje večeras. Jedina izmena je bila - Benedeto umesto Abila. Upravo je taj fudbaler doneo veliku radost svojim navijačima u 44. minutu, kada je pogodio za 1:0. 

Povukla se Boka u drugom poluvremenu i Prato je to kaznio u 68. minutu, postigavši svoj drugi pogodak u finalu Kopa Libertadores. 

Prelomni momenat se dogodio u 92. minutu kada je Barios dobio drugi žuti, tj. crveni karton, i zaradio isključenje. Boka je ostala sa igračem manje i River je to iskoristio. 

Već u 109. minutu, Kintero je doneo veliko vođstvo svojoj ekipi. 

Igrači Boke Juniors su počeli da padaju po terenu, nisu imali snage a malerozni Fernando Gago je morao samovoljno da izađe sa terena zbog povrede. Nisu mogli igrači u ljubičastim dresovima da trče, pogodili su stativu u završnici ali...

Tačku na i je stavio Martinez u 122. minutu. 

Veliki junak je Galjardo, gubitnik Skeloto. Riverovi navijači će ovu četvrtu titulu pamtiti večno i verovanto će biti upisana kao najveća u istoriji zbog svega šta se desilo. Sa druge strane, Boka ima šest titula prvaka Južne Amerike, a ovo im je peti poraz u finalima. 

Jedni će se šepuriti po gradu/državi i slaviti, dok će se drugi zatvoriti i neće micati iz svojih kuća neko vreme...

Istorijsko finale, istorijska utakmica koja će se dugo pamtiti. 

JOŠ SPORTA:

Dan D: Velika seoba Argentinaca u Madrid, nije isto ali je vatreno!

Šifrin nastavlja dominaciju!

Partizan "preorao" Banjicu

Rusija prejaka na startu druge faze!