Dan D: Velika seoba Argentinaca u Madrid, nije isto ali je vatreno!

> 13:32

Konačno Superklasiko. 

Lomačenko furiozno do WBO titule!

Pre nešto više od dve nedelje je trebao da se odigra meč veka. Da je ovo više od fudbala za sve Argentince, pokazalo se u Buenos Ajresu kada su navijači Rivera kamenovali autobus sa fudbalerima Boke. Ova priča je ispričana već nekoliko puta, pa ćemo preći na današnji program. 

Nakon svega što se desilo, doneta je odluka da se legendarno finale odigra u Madridu. Mundo Deportivo u kolumni s pravom konstatuje kako su Španci, nakon što su im uzeli Dijega Maradonu i Lionela Mesija, sada Argentincima ukrali i dušu.

Večeras će na Santijago Bernabeu vladati čudna atmosfera. Umesto da na stadionu budu veliki zaljubljenici u fudbal, i istinski fanatici, sedeće neki u uredno opeglanim odelima, koji verovatno neće znati da nabroje nekoliko igrača na terenu. Na hiljade Španaca, na stotine Argentinaca...

Među 81.000 prodatih ili ustupljenih ulaznica za ”superfinale“, 9.000 mogli su da kupe “sosiosi“ Real Madrida. Najjeftinije ulaznice bile su dostupne po ceni od 80 evra, dok je najveći luksuz za zlata vredno parče papira iznosio 220 evra. Međutim, cene na crnom tržištu iznosile su i po nekoliko hiljada evropskih novčanica...

Huan Roman Rikelme je priznao da je sanjao kako Boka osvaja titulu na Riverovom “Monumentalu”. Sada, u slučaju Bokine pobede, teško da će im Riverovi navijači priznati da su zaista bolji kada Milioneri nisu imali tu privilegiju da napadnu večitog rivala na svom bunjištu.

A ono što je verovatno najinteresantnije, jeste koga će Marselo Galjardo i Giljermo Baros Skeloto poslati na teren. 

Ovaj prvi ima samo jednu dilemu kad je River u pitanju, ali od toga da li će na teren Lukas Martinez Kvartaili Ignasijo Fernandez zavisiće i postavka tima. Ako Martinez Kvarta bude igrao, River će u početi u formaciji 5-4-1: Armani – Montijel, Martinez Kvarta, Majdana, Pinola, Kasko - Palasios, E. Perez, Ponsio, Martinez – Prato.

Ako se pak Galjardo odluči za Nača Fernandeza onda će River igrati u sistemu 4-1-4-1: Armani – Montijel, Majdana, Pinola, Kasko – Fernandez, E. Perez, Ponsio, Palasios, Martinez – Prato.

U Boki nešto više nedoumica. Baros Skeloto je na treninzima uvežbavao čak tri varijante. U odbrani se ništa ne menja bez obzira na šefov izbor, ali napred je druga priča. Boku ćemo možda videti u sistemu 4-4-2, možda u 4-3-3, a možda i klasičnih 4-2-3-1 sa Maurom Zarateom kao polušpicem. Da ne dužimo previše.

Opcija 1 (4-4-2): Andrada – Bufarini, Iskijerdoz, Magalan, Olaza – Pavon, Nandez, Barios, P. Perez – Benedeto, Abila.
Opcija 2 (4-3-3): Andrada – Bufarini, Iskijerdoz, Magalan, Olaza – Nandez, Barios, P. Perez – Vilja, Abila, Pavon.
Opcija 3 (4-2-3-1): Andrada – Bufarini, Iskijerdoz, Magalan, Olaza – Nandez, Barios – Pavon, Zarate, P. Perez – Abila.

Ovo je sve papir, na terenu će biti nešto drugačije. Drugačije bi bilo da se igra u Argenini ali videćemo...Spektakl je svakako na programu od 20:30. 

JOŠ SPORTA:

Serija A: Ludilo u Kaljariju, još jedna bomba Kolarova!

Boka ponovo tražila odlaganje Superklasika

Slabo izdanje novobeogradskog Partizana!

"Milinković–Ciganin"