Čeferin o Tompsonu i Hrvatima: "Patriotizam ih vodi do uspeha..."

> 13:57

I dalje se nastavljaju..

Uhvati me ako možeš - Henri pretrčao 99 jardi za tačdaun

Skoro pet meseci od finala Svetskog prvenstva u Rusiji i burne, ali i kontroverzne proslave na ulicama Zagreba koja je usledila po povratku poraženih finalista u Hrvatsku, govori se o ulasku Marka Perkovića Tompsona u autobus sa "kockastima".

Prvi čovek Evropske fudbalske unije, Aleksander Čeferin, izjavio je da reprezentaciju Hrvatske patriotizam vodi do uspeha, ali da je greška što prerasta u nacionalizam kada na proslavama peva Tompson.

"Hrvati su posebni. Patriotizam ih vodi do uspeha, ali taj patriotizam lako preraste u nacionalizam što je greška", rekao je Čeferin, a prenosi zagrebački "Večernji list".

Tekstovi Tompsonovih pesama prepuni su ustaštva, mržnje prema Srbima, govori se o idejama Velike Hrvatske i slave zločini fašista u ratovima na ovim prostorima. Uprkos tome, on je omiljeni izvođač ne samo reprezentativaca ove zemlje, već i čitave plejade njenih političara na vlasti i u opoziciji.

Čeferin se prilikom gostovanja na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani dotakao i incidenta Josipa Šimunića kada je posle plasmana na Mundijal u Brazil sa navijačima vikao ustašku parolu "za dom spremni" i kasnije suspenzijom okončao karijeru.

"Znamo svi za incident Josipa Šimunića koji je vikao 'za dom spremni' i tako završio karijeru, jer mu je bilo zabranjeno da igra na Svetskom prvenstvu. Neki bi morali da znaju da su uzor mladima", zaključio je on.

JOŠ SPORTA:

Krpež najbolji strelac prvog dela!

Tevez: "Nije lako u Argentini, River sada nije pod pritiskom - 50:50"

"Vi sve znate...Menjate čoveka koji vam je doneo titulu posle 15 godina, zamislite taj bezobrazluk..."

Razlog uvodna dva poraza - Tobdžije sezonu počele u noćnom klubu!