Savićević upozorava: "Biće tri strane u meču sa Kosovom, srpska, crnogorska i albanska..."

> 13:22

Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, rekao je da ih očekuje veliki izazov u organizovanju meča s Kosovom u kvalifikacijama za EURO2020.

Marej se vraća, u Australiji sa zaštićenim renkingom

Na žrebu u Dablinu odlučeno je da Crna Gora bude u grupi sa samoproglašenom državom Kosovo i Savićević kaže da će organizacija biti teža nego za meč sa Srbijom.

"Nama kao Savezu biće jako teško da organizujemo tu utakmicu. SaUt te administrativne strane je grupa dosta zahtevna. Mislim da je naša policija protiv Srbije pokazala da zna da organizuje neki veliki događaj, tako da računam da će i ovu utakmicu protiv Kosova odraditi kako treba. Ona je i teža nego meč sa Srbijom, jer ćemo sada imati tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku", rekao je Savićević za Telegraf.

U grupi se još nalaze Engleska, Češka i Bugarska, a predsednik tzv. Kosova izjavio je da njegova ekipa jedna od dve najbolje u ovoj grupi.

"To je njegovo mišljenje. Lično mislim da je malo preterana izjava, ali oni su sada u toj euforiji posle pobeda u okviru Lige nacija. Šta ja znam, to su sve neke predigre. Verovatno je hteo i da motiviše igrače, ali pitanje je šta će sve biti na terenu. Teren će pokazati sve", istakao je Savićević.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo kreću u martu naredne godine, a meč Crne Gore i Kosova na programu je u sedmog juna i igra se u Podgorici.

JOŠ SPORTA:

Jokić tripl-dablom srušio Toronto

Počinju saslušanja, za stolom prestavnici Crvene zvezde, PSŽ-a i Lekipa!

FIFA uplatila premije - Partizan i Zvezda dobili premije

Boka šampionski ispraćena u Madrid