Decenijskoj ljubavi dolazi kraj - rastaju se Roben i Bajern!

> 18:26

Bila je ovo divna ljubav. 

Kakav derbi, strašan derbi - Emerijev Arsenal nastavlja da gazi, pao i Totenhem

Arjen Roben je u Minhen došao 2009. godine i na 189. mečeva, postigao je 98 golova. Ipak, svemu što je lepo, dolazi kraj. 

Roben više nije jedan od najboljih krilnih igrača na svetu, jer biologija čini svoje i proces starenja se dešava. Uskoro će mu 35, i on više ne može da pomogne Bajernu kao što je nekada to mogao. 

„Ovo je moja poslednja sezona u Bajernu. Bilo je to divnih 10 godina“, potvrdio je Roben holandskim medijima.

Ovako je stavljena tačka na blistavu karijeru Holanđanina u Minhenu koji je svoje najbolje godine igranja proveo ovde. Te 2009. godine je prešao iz Reala, u kojem nisu umeli da iskoriste sve potencijale koje Roben poseduje. 

U Minenu je sa Riberijem formirao neverovatan tandem i njih dvojica su najzaslužniji za osvajanje Lige šampiona 2013. godine, kada su Bavarci bili nezaustavljivi u Evropi. 

Iako su ga povrede često mučile, kada je bio zdrav, nosio je Bajern na leđima. Na kraju sezone mu ističe ugovor, nije dobio ponudu za produžetak i napustiće Bavarsku. Takođe, i Riberi će biti slobodan na kraju sezone tako da se jedna era završava. 

Videćemo gde će otići dva velika asa, da li će završiti karijeru, da li će prihvatiti bogate ponude iz Kine ili Sjedinjenih Država, a verovatno će ih biti, ili će se kojim slučajem vratiti u svoje matične klubove, Groningen tj. Marsej. 

JOŠ SPORTA:

Bejl "feleričan" od dolaska u Madrid - 17. put za redom!

Fjuri ne može da se pomiri sa porazom: "Svi znaju da sam ja šampion!"

Barsa kaparisala Ajaksov biser!

Ševčenko nezadovoljan: "Srbija je najbolji tim iz trećeg šešira, a tu je i evropski šampion"