U zvezde je vinuo Dibalu, Pastorea, Kavanija....Potom prodao klub za 10 evra

> 15:31

Mauricio Zamparini, dugogodišnji vlasnik italijanskog Palerma, prodao je klub sa Sicilije za samo deset evra, prenosi BBC.

Bura se diže, advokati spašavaju Ronalda robije, Portugalac priznao zločin?

Zamparini je Palermo prodao kompaniji sa sedištem u Londonu, ali nije otkrio njeno ime. Palermo je trenutno u Seriji B, a Zamparini ga je kupio 2002. i tokom svoje ere promenio čak 45 trenera.

Zamparini je izjavio da je konačno pronašao finansijski sposobnog vlasnika koji će nastaviti njegov rad u ulagati u klub što on više nije mogao.

Najavio je da će novi vlasnik rekonstruisati stadion Renco Barbera i trening centar Palerma. Dok Zamparini nije preuzeo klub, Palermo 30 godina nije igrao u Seriji A. Vratio se u sezoni 2004/2005 i u međuvremenu pet puta učestvovao u Kupu UEFA/Ligi Evrope.

Klub je poslednjih godina lansirao nekoliko fudbalskih zvezda poput Havijera Pastorea, Edinsona Kavanija i Paula Dibale, ali je 2014. eliminisan u Seriju B. Odmah se vratio u elitu, ali je opet ispao 2017. Palermo je lider Serije B posle 13 gola sa tri boda više od Peskare koja je na drugom mestu koje vodi direktno u Seriju A, pa se očekuje nov povratak Sicilijanaca u Kalčo.

Za Palermo od 2016. igra bivši srpski reprezentativac Slobodan Rajković.

JOŠ SPORTA:

Srbija bez Lučića napada Grčku!

Micić se zagrejao pred Grke i vodio svoj Efes do pobede!

Partizan gostuje u Valjevu i juri još jedan trijumf!

"Da bismo sve sveli na nulu potrebni su nam rezultati, energije, ljubav"